FOTO Prăjitură cu mere şi gem

prajitura cu mere si gem jpeg

Merele sunt fructele-vedetă ale toamnei. Zemoase şi uşor acrişoare, ele dau o savoare aparte oricărui desert. Iar prepararea unei prăjituri cu mere şi gem poate fi floare la ureche dacă urmezi aceşti paşi! Foloseşte pentru prăjitură mere ionatane pentru că sunt mai zemoase. Poţi tapeta tava cu hârtie de copt, pe care trebuie să o întinzi cu partea lucioasă în sus.

Prăjitură cu mere şi gem - Ingrediente

Pentru blat 5 albuşuri 200 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 200 g făină

5 mere

gem de vişine

2 litri de apă

100 g zahăr

2 linguri esenţă de vanilie

Prăjitură cu mere şi gem - Mod de preparare

Baţi albuşurile cu zahărul până îşi triplează volumul şi capătă consistenţa unei creme. Încorporezi în ploaie făina, iar la sfârşit adaugi zahărul vanilat.

image

Descojeşti merele şi le îndepărtezi cotorul şi căsuţa cu seminţe. Aşezi pe foc o cratiţă în care ai pus apa, zahărul şi esenţa de vanilie. Când apa dă în clocot, adaugi merele şi le laşi să fiarbă 5 minute.

image

Răstorni compoziţia într-o tavă tapetată cu unt şi făină.

image

Aşezi merele şi pui în mijlocul lor câte 1-2 linguriţe de gem de vişine. Dai tava la cuptor până se rumeneşte frumos.

image