FOTO Prăjitură cu mere şi gem

Merele sunt fructele-vedetă ale toamnei. Zemoase şi uşor acrişoare, ele dau o savoare aparte oricărui desert. Iar prepararea unei prăjituri cu mere şi gem poate fi floare la ureche dacă urmezi aceşti paşi! Foloseşte pentru prăjitură mere ionatane pentru că sunt mai zemoase. Poţi tapeta tava cu hârtie de copt, pe care trebuie să o întinzi cu partea lucioasă în sus.
Prăjitură cu mere şi gem - Ingrediente
Pentru blat 5 albuşuri 200 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 200 g făină
5 mere
gem de vişine
2 litri de apă
100 g zahăr
2 linguri esenţă de vanilie
Prăjitură cu mere şi gem - Mod de preparare
Baţi albuşurile cu zahărul până îşi triplează volumul şi capătă consistenţa unei creme. Încorporezi în ploaie făina, iar la sfârşit adaugi zahărul vanilat.

Descojeşti merele şi le îndepărtezi cotorul şi căsuţa cu seminţe. Aşezi pe foc o cratiţă în care ai pus apa, zahărul şi esenţa de vanilie. Când apa dă în clocot, adaugi merele şi le laşi să fiarbă 5 minute.

Răstorni compoziţia într-o tavă tapetată cu unt şi făină.

Aşezi merele şi pui în mijlocul lor câte 1-2 linguriţe de gem de vişine. Dai tava la cuptor până se rumeneşte frumos.
