FOTO Pulpă de porc cu rozmarin la cuptor

pulpa de porc cu rozmarin la cuptor jpeg

Astăzi ne răsfăţăm! E luni, ne urnim mai greu, nici vremea de afară nu ne prea răsfaţă aşa că am deci să strângem familia în jurul mesei pentru deliciu culinar de zile mari: pulpă de porc cu rozmarin la cuptor.

Pulpă de porc cu rozmarin la cuptor - Ingrediente

1 kg pulpă de porc 200 g slănină 100 g unt 3 cepe 6 roşii potrivite 3 linguri ulei 500 ml vin alb 2 crenguţe rozmarin 3 foi de dafin sare piper

Pulpă de porc cu rozmarin la cuptor - Mod de preparare

Pulpa de porc se spală, se curăţă de pieliţă, iar slănina se taie fâşii. Cu ajutorul unui cuţit, se fac găuri în pulpă şi se introduc fâşiile de slănină.

image

După ce se aşază crenguţele de rozmarin deasupra cărnii, pulpa se leagă bine cu sfoară. Se pune într-un vas termorezistent, se presară cu sare şi cu piper şi se adaugă untul tăiat bucăţi.

image

Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei. Roşiile se spală, se taie în patru şi se pun la călit peste ceapă. Se lasă pe foc până când roşiile şi-au lăsat sucul şi s-au înmuiat.

image

Se toarnă ceapa cu roşii peste pulpă, se adaugă foile de dafin şi vinul. Se acoperă vasul cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor pentru o oră. Se scoate folia şi se mai lasă 30 de minute ca să se rumenească. Se serveşte caldă, alături de un pahar cu vin alb.

image