FOTO Ravioli cu carne

Ravioli îi găseşti în comerţ cu diverse umpluturi, dar nu se compară cu cei pregătiţi în casă. De aceea, ne-am gândit să-ţi oferim reţeta pentru ravioli umpluţi cu piept de pui şi cu broccoli. Un adevărat deliciu!
Dificultate medie Preparare 90' Pentru 4 porţii
Ingrediente
Pentru ravioli
200 g făină
2 ouă
2 linguri ulei de măsline
200 g broccoli
300 g piept de pui
sare
piper
120 ml smântână grasă
2 căţei usturoi
Pentru sos
500 g roşii
1 ceapă
2 linguri ulei de măsline
1 lingură pastă de tomate
150 ml supă de legume
1 ardei iute tocat
1 linguriţă zahăr
cimbru
rozmarin
oregano
busuioc
Mod de preparare
Amesteci făina cernută cu ouăle, uleiul, un praf de sare şi frămânţi un aluat potrivit de tare. Îl înveleşti în folie de plastic şi-l laşi la rece 30 de minute.

Desfaci broccoli bucheţele, le speli bine, le scurgi şi le toci mărunt. Încingi uleiul, căleşti puţin usturoiul mărunţit, adaugi broccoli tocat şi laşi câteva minute până se înmoaie.

Speli pieptul de pui, îl tai bucăţi şi le pui în robot. Pui smântâna, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi mixezi bine. Adaugi crema de carne peste broccoli şi omogenizezi bine.

Întinzi aluatul în foaie subţire şi o tai în pătrate. Uzi marginile pătratelor cu apă şi aşezi pe mijlocul fiecăruia câte o linguriţă de compoziţie cu carne.

Pliezi pătratul în formă de triunghi şi lipeşti bine marginile. Pui ravioli la fiert în apă clocotită cu sare 4-8 minute, în funcţie de dimensiune. Îi scoţi cu o paletă şi îi ţii la cald.

Căleşti ceapa tocată mărunt în ulei încins, adaugi roşiile tocate cubuleţe, ardeiul iute tocat mărunt, pasta de tomate, supa şi laşi pe foc până se îngroaşă sosul. Condimentezi cu sare, piper, zahăr şi ierburi aromate, după gust.
