FOTO Ruladă cu frişcă şi cacao

IF25865 jpeg

E deja sfârşit de săptămână şi ce poate fi mai gustos decât un desert proaspăt preparat în casă.

Ingrediente

Pentru blat

5 ouă 5 linguri zahăr 3 linguri cacao 5 linguri făină 1 esenţă de rom 1/2 pliculeţ praf de copt

Pentru cremă

1/2 l frişcă lichidă

1 pliculeţ gelatină

1 esenţă de vanilie

Pentru sosul de vanilie

250 g lapte

3 gălbenuşuri

3 linguri zahăr

1 fiolă esenţă vanilie

Pentru decor

100 g ciocolată cu lapte

Pasul 1

Pentru blat, se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat până se întăresc, apoi se pune zahărul. Când s-a topit, se adugă esenţa de rom, gălbenuşurile amestecate cu cacaua şi făina amestecată cu praful de copt. Într-o tavă unsă cu ulei se pune hârtie de copt, se toarnă compoziţia şi se dă la cuptor 20 de minute. Se scoate blatul pe un prosop ud şi se lasă la răcit.

image

Pasul 2

Pentru sosul de vanilie, se amestecă într-o cratiţă gălbenuşruile cu zahărul şi se adaugă încet laptele călduţ, ca să se desfacă bine gălbenuşurile. Se aşază cratiţa pe baie de aburi, se lasă până când sosul dă în câteva clocote, se adaugă esenţa de vanilie şi se lasă la răcit. peste blatul răcit se toarnă sosul de vanilie uniform, cu ajutorul unei linguriţe.

image

Pasul 3

Gelatina se pune la înmuiat în 100 ml de apă pentru circa 15 minute, după care se topeşte pe foc şi se lasă la răcit. Într-un castron, se bate frişca cu mixerul şi se adaugă esenţa de vanilie. Se opresc câteva linguri pentru ornat, se adaugă gelatina răcită şi se dă zece minute la rece. pe blatul stropit cu sosul de vanilie se aşază frişca şi se întinde uniform.

image

Pasul 4

Cu ajutorul prosopului ud sau al hârtiei de copt se rulează, după care, se ornează cu frişca rămasă (ca în imagine) şi se dă la rece pentru 30 de minute. Înainte să fie tăiată, se pun şi bucăţi de ciocolată peste frişcă.

image

sursa foto: Image Food