FOTO Ruladă cu nucă şi nuga

Nicicând o ruladă nu a fost mai delicioasă ca acum. Noi am încercat-o şi ne-a plăcut foarte mult. Voi ce mai aşteptaţi? Ingrediente
Pentru aluat
4 ouă
120 g zahăr pudră
100 g făină
30 g cacao
Pentru cremă
300 ml frişcă lichidă
150 g nuga
2 linguri de rom
300 g nucă măcinată
Pentru decor
100 g ciocolată sau cacao
100 g ciocolată menaj măcinată
Mod de preparare
Se bat ouăle întregi cu zahărul până se obţine o compoziţie cremoasă. Se adaugă apoi făina împreună cu cacaua şi se amestecă încet.

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se toarnă aluatul. Se repartizează în mod egal pe întreaga suprafaţă. Se pune la copt timp de aproximativ 10-15 minute. Se bate frişca bine şi se amestecă cu nuga topită cu ciocolata pe baie de aburi. Se adaugă în crema de nuga romul şi se amestecă bine.

Se scoate blatul din tavă şi se îndepărtează hârtia de copt. Pe un prosop umed sau pe altă hârtie de copt se aşază blatul, se pun două treimi din cremă şi se presară 1/4 nucă. Se rulează şi se lasă la rece două ore sau peste noapte.

Se acoperă rulada cu crema rămasă şi se tapetează cu nucile rămase. se ornează cu cremă, bucăşi de ciocolată sau cu cacao şi se taie felii.

sursa foto: ImageFood