FOTO Ruladă cu nucă şi nuga

rulada nuga nuca jpeg

Nicicând o ruladă nu a fost mai delicioasă ca acum. Noi am încercat-o şi ne-a plăcut foarte mult. Voi ce mai aşteptaţi? Ingrediente

Pentru aluat

4 ouă

120 g zahăr pudră

100 g făină

30 g cacao

Pentru cremă

300 ml frişcă lichidă

150 g nuga

2 linguri de rom

300 g nucă măcinată

Pentru decor

100 g ciocolată sau cacao

100 g ciocolată menaj măcinată

Mod de preparare

Se bat ouăle întregi cu zahărul până se obţine o compoziţie cremoasă. Se adaugă apoi făina împreună cu cacaua şi se amestecă încet.

image

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se toarnă aluatul. Se repartizează în mod egal pe întreaga suprafaţă. Se pune la copt timp de aproximativ 10-15 minute. Se bate frişca bine şi se amestecă cu nuga topită cu ciocolata pe baie de aburi. Se adaugă în crema de nuga romul şi se amestecă bine.

image

Se scoate blatul din tavă şi se îndepărtează hârtia de copt. Pe un prosop umed sau pe altă hârtie de copt se aşază blatul, se pun două treimi din cremă şi se presară 1/4 nucă. Se rulează şi se lasă la rece două ore sau peste noapte.

image

Se acoperă rulada cu crema rămasă şi se tapetează cu nucile rămase. se ornează cu cremă, bucăşi de ciocolată sau cu cacao şi se taie felii.

image

sursa foto: ImageFood