FOTO Ruladă cu somon şi sos de ardei

Pentru că există solicitări din partea dvs de a prezenta cât mai multe reţete cu somon, iată că astăzi vă prezentăm această reţetă gustoasă de ruladă. Sperăm să vă placă şi să o încercaţi acasă!
Dificultate mică Preparare 75' Pentru 6 porţii
Ingrediente
400 g broccoli
100 g unt
3 căţei usturoi
300 g somon
1 lingură unt
300 g aluat de foitaj
sare
piper
1 gălbenuş
200 g ardei gras roşu
2 linguri ulei de măsline
500 ml smântână
Mod de preparare
Desfaci broccoli bucheţele, le speli bine, le scurgi şi le toci mărunt. Topeşti untul, căleşti puţin usturoiul mărunţit, adaugi broccoli tocat şi laşi câteva minute până se înmoaie.

Baţi gălbenuşul bine cu o lingură de apă. Fierbi somonul 2-3 minute în apă clocotită cu sare, îl scurgi bine, îl laşi să se răcească, după care îl tai mărunt.

Întinzi aluatul de foitaj cu sucitorul, pui compoziţia cu broccoli şi nivelezi, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi presari deasupra somonul tăiat.

Rulezi strâns, ungi cu gălbenuş şi îl aşezi pe o tavă cu hârtie de copt. Îl coci în cuptorul preîncălzit la 200° C timp de 20 de minute.

Tai ardeii cubuleţe şi îi căleşti în uleiul încins. Adaugi smântâna, sare şi piper, după gust, şi laşi să dea în câteva clocote. Mixezi cu blenderul până când sosul devine omogen.

Tai rulada felii mai groase şi le serveşti alături de sosul de ardei. Poţi folosi la garnitură şi bucăţi de broccoli fiert.
