FOTO Rulouri de iepure cu prune

rulouri de iepure cu prune jpeg

Dacă nu îţi place sau nu vrei să mănânci carne de iepure, o poţi înlocui în această reţetă de rulouri de iepure cu prune cu cea de pui ori de curcan. Gustul este desăvârşit, iar invitaţii se vor linge pe degete la propriu.

Rulouri de iepure cu prune - Ingrediente

4 pulpe de iepure (mai mic) 100 g felii bacon 500 ml vin roşu 2 linguri oţet 200 g prune uscate 1 lingură piper boabe 4 frunze dafin crenguţe de cimbru 1 ceapă mare 2 linguri gem acrişor 2 linguri făină ulei sare

Rulouri de iepure cu prune - Mod de preparare

Pulpele de iepure se spală, se dezosează şi se condimentează cu puţină sare. Se înveleşte fiecare bucată de carne în bacon şi se ­pune ­într-un castron.

image

Se toarnă vinul roşu şi oţetul, se adaugă prunele şi condimentele şi se lasă la rece peste noapte. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc oasele rămase de la dezosare.

image

Se adaugă ceapa tocată şi se căleşte până se rumeneşte. Se aşază bucăţile de carne învelite în bacon în tigaia cu ceapă şi se rumenesc uşor pe toate părţile.

image

Se scot şi se aşază într-un vas termorezistent uns cu ulei. Se adaugă prunele marinate, 2-3 crenguţe de cimbru şi jumătate din ceapă. Se acoperă vasul şi se dă la cuptor pentru 40 de minute.

image

Se toarnă sosul de la marinată peste ceapă şi se fierbe până când lichidul se evaporă aproape în totalitate. Se adaugă gemul, făina, puţină apă şi se lasă să fiarbă 15 minute. Se trece sosul prin sită şi se serveşte alături de rulouri.

image