FOTO Rulouri de peşte cu legume

rulouri de peste cu legume jpeg

Cel mai bun pentru această reţetă ar fi un file de cod ori orice alt peşte alb. Poţi pregăti cele mai bune rulouri de peşte cu legume dacă ai grihjă la combinarea ingredientelor şi ai puţină imaginaţie în bucătărie.

Rulouri de peşte cu legume - Ingrediente

2 bucăţi file de peşte un fir de praz 2 morcovi 1 lămâie 2 cartofi mari sare piper

1 ceapă

2 linguri ulei

200 g smântână

2 căţei usturoi

1 legătură pătrunjel

Rulouri de peşte cu legume - Mod de preparare

Se spală legumele şi se curăţă. Morcovii şi prazul (şi partea verde, şi partea albă) se taie în beţişoare lungi de circa 10 centimetri lungime. Bucăţile de file se spală, se usucă cu un prosop de hârtie, se dau cu sare, piper şi zeama de la o lămâie.

image

Se aşază bastonaşele de legume pe fiecare bucată de file şi se rulează. Pentru ca să nu se desfacă, ele se prind cu ajutorul unor ţepuşe de metal sau cu scobitori.

image

Rulourile se aşază într-un vas, se acoperă cu apă şi se lasă să fiarbă 15 minute. Cartofii se curăţă, se spală, se taie în patru pe lung şi se fierb în apă cu sare circa 15 minute. Pentru sos se taie ceapa foarte mărunt şi se căleşte în ulei până devine sticloasă.

image

Se adaugă circa 200 ml de supă în care a fiert peştele şi se lasă să fiarbă 10 minute. Se pune smântâna şi usturoiul pisat şi se mai lasă să fiarbă circa 10 minute până scade.

image

Se ia de pe foc şi se adaugă pătrunjelul tocat mărunt. Rulourile se servesc împreună cu sosul de smântână, cu cartofii fierţi şi asezonate cu pătrunjel verde şi piper măcinat.