FOTO Rulouri de pui în sos de roşii

Stuffed chicken + steps jpeg

Vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu ceva inedit? Combină trei ingrediente magice pentru o mâncare savuroasă, care e gata în doar 60 de minute. Ai nevoie de orez, piept de pui şi sos de roşii, care, la final, se transformă într-un adevărat festin culinar.

Dificultate mică

Preparare 60'

Pentru 4 porţii

Ingrediente

1 piept de pui

2 cepe potrivite

10 ciuperci

10 cepe micuţe

5-6 căţei usturoi

5-6 felii şuncă

2 legături spanac

150-200 g caşcaval ras (sau brânză)

400 g roşii cuburi în bulion

500 ml supă (de pui sau legume)

150 g orez

2 linguri făină

1 lingură pesmet

sare şi piper

ulei (pentru prăjit)

aţă sau sfoară

Mod de preparare

Pasul 1

Cureţi legumele şi le speli. Tai şi căleşti o ceapă, adaugi usturoiul şi, după 5 minute, şi ciupercile. Le laşi la sotat. Mărunţeşti feliile de şuncă şi le pui în tigaie. Adaugi spanacul tăiat fâşii. Sărezi după gust. Când e gata, iei de pe foc şi laşi să se răcorească.

image

Pasul 2

Amesteci legumele călite cu caşcavalul ras şi cu o lingură de pesmet. Speli şi tai în patru felii pieptul de pui. Baţi fiecare parte, apoi sărezi şi piperezi, după gust. Pui pe fiecare felie câte puţin din amestecul de legume, rulezi şi legi cu sfoară.

image

Pasul 3

Încingi ulei, dai rulorile prin făină şi le laşi să se rumenească. După 5 minute, adaugi ceapa rămasă, tăiată julien şi laşi până devine sticloasă. Torni supa şi, când clocoteşte, pui roşiile cuburi şi cepele micuţe, întregi. Laşi să fiarbă acoperit, 30-40 de minute.

image

Pasul 4

Separat, fierbi orezul şi, când rulourile sunt aproape gata, îl torni peste şi amesteci bine. Mai laşi puţin şi apoi stingi focul. Serveşti.

image

sursa foto: Profimedia