FOTO Rulouri de şuncă şi caşcaval

IF01422 jpeg

Vrei un aperitiv? Sau un fel de bază cu garnitură de care vrei? Propunerea noastră este perfectă pentru aceste situaţii.

Ingrediente

8 felii şuncă de porc 8 felii subţiri de caşcaval 300 g caşcaval întreg 1 lingură boia 2 ouă 100 ml vin alb 3 linguri făină sare piper ulei pentru prăjit pătrunjel pentru decor

Mod de preparare

Pasul 1

Se taie feliile de şuncă subţiri sau se cumpără gata feliate. Pe un fund din lemn se suprapun o felie de şuncă de porc, două de caşcaval subţire şi din nou una de

şuncă.

image

Pasul 2

Se presară boiaua pe bucata de caşcaval. Acesta se taie bucăţi dreptunghiulare un pic mai groase şi de lungimea feliilor de şuncă. Se aşază peste felii şi se

rulează.

image

Pasul 3

Rulourile astfel formate se prind din loc în loc cu scobitori mai lungi pentru a străpunge rulourile dintr-o parte în cealaltă. Se bat ouăle, se pun vinul, sarea, piperul şi făina şi se amestecă bine.

image

Pasul 4

Se trec rulourile prin aluat şi se prăjesc bine pe ambele părţi. Se scot scobitorile, se aşază pe platou şi se decorează cu pătrunjel. Se servesc calde.

image

sursa foto: Image Food