FOTO Sarmale cu cuscus

Cabbage Rolls with Couscous (step by step) jpeg

Cuscusul nu este foarte folosit în bucătăria românească. Este păcat, pentru că poţi prepara cu el mâncăruri consistente şi hrănitoare. Iată ce-ţi recomandăm:

Ingrediente

1 varză mică creaţă 2 morcovi 2 linguri unt 2 linguri stafide 160 g cuşcuş pregătit conform indicaţiilor de pe ambalaj 1 ou 2 linguri pătrunjel verde tocat 3 linguri ulei

Pentru dressing

1 lingură unt

1 morcov

300 ml iaurt

zeama şi coaja de la 1 portocală

1 lingură miere

sare

piper

Mod de preparare

Pasul 1

Desfaci frunzele de varză, tai partea dură şi le opăreşti în apă clocotită cu sare. Le aşezi într-o strecurătoare, le laşi să se scurgă şi să se răcească.

image

Pasul 2

Amesteci cuşcuşul rece cu oul, morcovii tăiaţi felii şi căliţi în unt, pătrunjelul verde tocat şi stafidele înmuiate în prealabil. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

image

Pasul 3

Pentru sos, tai morcovul cubuleţe mici şi-l căleşti în unt până se înmoaie. Opreşti focul, adaugi iaurtul, sucul şi coaja de portocală, mierea, sare şi piper,

după gust.

image

Pasul 4

Aşezi cuscus pe foaia de varză şi rulezi, prinzând bine capetele. Le aşezi într-un vas, le stropeşti cu ulei, torni puţină apă şi le coci la 180° C, 10 minute.

image

Pasul 5

Scoţi vasul din cuptor, torni sosul de iaurt peste sarmale şi le coci din nou pentru următoarele 10-15 minute.

image

sursa foto: Profimedia