FOTO Tartă caramel cu pere

27920 jpeg

O nouă zi, un alt desert gustos pe masa voastră. Nu-i aşa că începeţi să vă simţiţi răsfăţaţi?

Ingrediente

Pentru blat

200 g unt 3 ouă 100 g zahăr 100 ml apă 1 praf de sare zahăr vanilat făină cât cuprinde Pentru umplutură

4 pere mai mari

2 căni zahăr

3 ouă

1 cană lapte

1 pachet unt

1 pachet biscuiţi vanilaţi

frunze de mentă pentru decor

Mod de preparare

Se amestecă toate ingredientele şi se frământă un aluat potrivit. Se lasă la rece 30 de minute, după care se aşază într-o formă de tartă unsă şi tapetată, îmbrăcând şi pereţii. Se înţeapă fundul cu o furculiţă şi se dă la cuptor pentru 15-20 de minute.

image

Între timp, perele se curăţă de coajă şi de seminţe şi se taie cubuleţe, iar zahărul se pune la caramelizat într-o cratiţă.

image

Când zahărul s-a caramelizat, se toarnă peste el laptele amestecat cu ouăle şi cu untul. Se amestecă în continuare pe foc până se topeşte zahărul.

image

Cubuleţele de pere se pun peste caramel, se amestecă bine şi se mai lasă până se înmoaie puţin. Se dă cratiţa la răcit 5 minute.

image

Se aşază caramelul cu perele în tavă, se nivelează şi se pun deasupra biscuiţii mărunţiţi. Se mai introduce forma la cuptor pentru 10 minute. Se ornează cu felii de pere şi cu frunze de mentă.

image

sursa foto: Profimedia