FOTO Tartă caramel cu pere

O nouă zi, un alt desert gustos pe masa voastră. Nu-i aşa că începeţi să vă simţiţi răsfăţaţi?
Ingrediente
Pentru blat
200 g unt 3 ouă 100 g zahăr 100 ml apă 1 praf de sare zahăr vanilat făină cât cuprinde Pentru umplutură
4 pere mai mari
2 căni zahăr
3 ouă
1 cană lapte
1 pachet unt
1 pachet biscuiţi vanilaţi
frunze de mentă pentru decor
Mod de preparare
Se amestecă toate ingredientele şi se frământă un aluat potrivit. Se lasă la rece 30 de minute, după care se aşază într-o formă de tartă unsă şi tapetată, îmbrăcând şi pereţii. Se înţeapă fundul cu o furculiţă şi se dă la cuptor pentru 15-20 de minute.

Între timp, perele se curăţă de coajă şi de seminţe şi se taie cubuleţe, iar zahărul se pune la caramelizat într-o cratiţă.

Când zahărul s-a caramelizat, se toarnă peste el laptele amestecat cu ouăle şi cu untul. Se amestecă în continuare pe foc până se topeşte zahărul.

Cubuleţele de pere se pun peste caramel, se amestecă bine şi se mai lasă până se înmoaie puţin. Se dă cratiţa la răcit 5 minute.

Se aşază caramelul cu perele în tavă, se nivelează şi se pun deasupra biscuiţii mărunţiţi. Se mai introduce forma la cuptor pentru 10 minute. Se ornează cu felii de pere şi cu frunze de mentă.

sursa foto: Profimedia