FOTO Tartă cu legume cu blat de sticksuri

tarta cu legume pe blat de sticksuriIF109093 jpeg

Când faci o tartă, de obicei pregăteşti un aluat anume, mai ales atunci când este vorba de o tartă sărată. De data aceasta lucrurile stau altfel.Urmăreşte paşii propuşi de noi pentru o tartă inedită.

Ingrediente

Pentru blat

200 g sticksuri 1 ou 80 g unt 1 lingură smântână

Pentru umplutură

1 /2 broccoli

1 ardei roşu

150 g ciuperci

100 g şuncă

1 lingură ulei

4 ouă

250 ml smântână (12%)

150 g caşcaval

1 lingură ierburi aromate tocate (rozmarin, cimbru, pătrunjel verde)

sare

Mod de preparare

Pasul 1

Se pun sticksurile într-o pungă de plastic şi se strivesc cu un sucitor până devin pesmet.

image

Pasul 2

Se pune pesmetul într-un castron, se adaugă oul bătut, untul moale şi smântâna. Se amestecă până devine un aluat gros. Se lasă la temperatura camerei 15-20 de minute.

image

Pasul 3

Se pune aluatul pe planşetă, se acoperă cu o pungă şi se întinde o foaie groasă de 4 mm, cu care se îmbracă o fromă de tartă unsă cu unt sau cu ulei. Se presează bine.

image

Pasul 4

Se desface broccoli în bucheţele şi se opăresc în apă clocotită cu sare câteva minute. Se clătesc cu apă rece şi se pun la scurs.

image

Pasul 5

Ciupercile şi şunca se taie fâşii şi se călesc în puţin ulei 2-3 minute după care se adaugă ardeiul roşu tăiat fâşii şi se mai lasă câteva minute.

image

Pasul 6

Se pun legumele călite într-un castron, se adaugă broccoli, ouăle, smântâna, 100 g caşcaval ras, ierburile aromate şi sare, după gust.

image

Pasul 7

Se toarnă compoziţia cu legume în forma de tartă, se rade 50 g caşcaval deasupra şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 15 minute, se dă focul mic şi se mai coace pentru următoarele 35 de minute.

image

sursa foto: ImageFood