FOTO Tartă de paste cu legume

Pastele se gătesc repede şi se numără printre cele mai populare feluri de mâncare din întreaga lume. Dar când le combini cu legume şi le „parfumezi“ cu diverse condimente aromate, obţii un preparat care va fi apreciat cu siguranţă de cei dragi.
Ingrediente
6 felii bacon 400 g paste 1 dovlecel 1 vânătă piper negru boabe sare pătrunjel
5 ouă
100 g cremă de brânză
100 ml lapte
100 ml smântână pentru gătit
100 g caşcaval ras
1 cutie roşii descojite
Mod de preparare
Tai mărunt baconul, speli pătrunjelul şi-l toci. Pentru sos, pui într-un vas crema de brânză, ouăle, smântâna, laptele şi amesteci bine ingredientele. Adaugi 50 g de caşcaval ras, după care pui roşiile descojite.

Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgi bine de apă. Adaugi pătrunjelul, baconul şi potriveşti de sare şi de piper. Amesteci bine.

Răstorni pastele într-o tavă tapetată. Torni jumătate din sosul cu smântână. Speli dovlecelul şi vânăta şi le tai felii subţiri.

Aşezi feliile de legume peste paste, apoi torni şi restul de sos cu un polonic. La final, presari caşcavalul rămas. Laşi la cuptorul încins 30 de minute sau până când tarta se rumeneşte.
