FOTO Tartă de paste cu legume

tarta de paste cu legume jpeg

Pastele se gătesc repede şi se numără printre cele mai populare feluri de mâncare din întreaga lume. Dar când le combini cu legume şi le „parfumezi“ cu diverse condimente aromate, obţii un preparat care va fi apreciat cu siguranţă de cei dragi.

Ingrediente

6 felii bacon 400 g paste 1 dovlecel 1 vânătă piper negru boabe sare pătrunjel

5 ouă

100 g cremă de brânză

100 ml lapte

100 ml smântână pentru gătit

100 g caşcaval ras

1 cutie roşii descojite

Mod de preparare

Tai mărunt baconul, speli pătrunjelul şi-l toci. Pentru sos, pui într-un vas crema de brânză, ouăle, smântâna, laptele şi amesteci bine ingredientele. Adaugi 50 g de caşcaval ras, după care pui roşiile descojite.

image

Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgi bine de apă. Adaugi pătrunjelul, baconul şi potriveşti de sare şi de piper. Amesteci bine.

image

Răstorni pastele într-o tavă tapetată. Torni jumătate din sosul cu smântână. Speli dovlecelul şi vânăta şi le tai felii subţiri.

image

Aşezi feliile de legume peste paste, apoi torni şi restul de sos cu un polonic. La final, presari caşcavalul rămas. Laşi la cuptorul încins 30 de minute sau până când tarta se rumeneşte.

image