FOTO Tort de budinc─â ┼či prune cu rom

tort de prune si vanilie cu rom jpeg

Venit de pe p─âm├ónturile sud-americane, romul este o b─âutur─â alcoolic─â ob┼úinut─â din trestie-de-zah─âr. Pentru a-i da savoare, i s-a ad─âugat zah─âr caramelizat, miere sau l─âm├óie verde. Esen┼úa de rom, pe care o ad─âug─âm ast─âzi ├«n tot felul de pr─âjituri, cozonaci ┼či ├«nghe┼úate, este ob┼úinut─â din romul industrial, care are un parfum mai diluat. De fapt, ciocolata ┼či esen┼úa de rom sunt un cuplu greu de desp─âr┼úit c├ónd este vorba de deserturi. Cine ar putea rezista unui tort de budinc─â ┼či prune cu rom? Noi nu!

Tort de budinc─â ┼či prune cu rom - Ingrediente

Pentru blat 4 ouă 200 g zahăr pudră 150 g făină 1 pachet praf budincă de vanilie 1/2 linguriţă praf de copt sare 3 linguri ulei

250 ml lapte

4 linguri zah─âr pudr─â

1 pachet praf budinc─â de vanilie

150 g unt

2 linguri rom

750 g prune

50 g fulgi de migdale

1 pachet jeleu pentru tort

200 ml fri┼čc─â

Tort de budinc─â ┼či prune cu rom - Mod de preparare

Se bat ou─âle cu zah─ârul p├ón─â ├«┼či dubleaz─â volumul. Se adaug─â uleiul ┼či se mixeaz─â p├ón─â se omogenizeaz─â.

image

Se cern f─âina cu praful de budinc─â, praful de copt ┼či un praf de sare ┼či se adaug─â ├«n ou─â.

image

Se toarn─â compozi┼úia ├«ntr-un inel de form─â de tort a┼čezat pe o tav─â cu h├órtie de copt ┼či se introduce ├«n cuptorul pre├«nc─âlzit la 160┬░ C 35 de minute. Se las─â s─â se r─âceasc─â.

image

Se amestec─â laptele cu zah─ârul ┼či praful de budinc─â. Se pune pe foc mic p├ón─â se ├«ngroa┼č─â, dup─â care se las─â s─â se r─âceasc─â.

image

C├ónd crema s-a r─âcit, se adaug─â untul moale t─âiat cuburi, romul ┼či se mixeaz─â bine. Prunele se cur─â┼ú─â de s├ómburi ┼či se taie cubule┼úe mici.

image

Se p─âstreaz─â 4 linguri de crem─â, iar ├«n restul se amestec─â prunele t─âiate. Blatul se taie ├«n dou─â ┼či se a┼čaz─â crema cu prune ├«ntre cele dou─â blaturi.

image

Se ├«mbrac─â tortul ├«n crema oprit─â, se tapeteaz─â marginile cu fulgi de migdale ┼či se decoreaz─â deasupra cu prune. Se d─â la rece ca s─â se ├«nt─âreasc─â.

image

Se ung prunele de pe tort cu jeleul preparat conform indica┼úiilor de pe plic, se decoreaz─â cu fri┼čc─â ┼či se serve┼čte.

image


Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Cl─âtite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet ra╚Ť─â fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg