FOTO Tort de budincă şi prune cu rom

tort de prune si vanilie cu rom jpeg

Venit de pe pământurile sud-americane, romul este o băutură alcoolică obţinută din trestie-de-zahăr. Pentru a-i da savoare, i s-a adăugat zahăr caramelizat, miere sau lămâie verde. Esenţa de rom, pe care o adăugăm astăzi în tot felul de prăjituri, cozonaci şi îngheţate, este obţinută din romul industrial, care are un parfum mai diluat. De fapt, ciocolata şi esenţa de rom sunt un cuplu greu de despărţit când este vorba de deserturi. Cine ar putea rezista unui tort de budincă şi prune cu rom? Noi nu!

Tort de budincă şi prune cu rom - Ingrediente

Pentru blat 4 ouă 200 g zahăr pudră 150 g făină 1 pachet praf budincă de vanilie 1/2 linguriţă praf de copt sare 3 linguri ulei

250 ml lapte

4 linguri zahăr pudră

1 pachet praf budincă de vanilie

150 g unt

2 linguri rom

750 g prune

50 g fulgi de migdale

1 pachet jeleu pentru tort

200 ml frişcă

Tort de budincă şi prune cu rom - Mod de preparare

Se bat ouăle cu zahărul până îşi dublează volumul. Se adaugă uleiul şi se mixează până se omogenizează.

image

Se cern făina cu praful de budincă, praful de copt şi un praf de sare şi se adaugă în ouă.

image

Se toarnă compoziţia într-un inel de formă de tort aşezat pe o tavă cu hârtie de copt şi se introduce în cuptorul preîncălzit la 160° C 35 de minute. Se lasă să se răcească.

image

Se amestecă laptele cu zahărul şi praful de budincă. Se pune pe foc mic până se îngroaşă, după care se lasă să se răcească.

image

Când crema s-a răcit, se adaugă untul moale tăiat cuburi, romul şi se mixează bine. Prunele se curăţă de sâmburi şi se taie cubuleţe mici.

image

Se păstrează 4 linguri de cremă, iar în restul se amestecă prunele tăiate. Blatul se taie în două şi se aşază crema cu prune între cele două blaturi.

image

Se îmbracă tortul în crema oprită, se tapetează marginile cu fulgi de migdale şi se decorează deasupra cu prune. Se dă la rece ca să se întărească.

image

Se ung prunele de pe tort cu jeleul preparat conform indicaţiilor de pe plic, se decorează cu frişcă şi se serveşte.

image