Frigărui din ficăţei cu bacon

1 shutterstock 773925532 jpg jpeg

Ficăţeii de pui sunt foarte gustoşi dacă îi prepari cum trebuie. Înveliţi în bacon, pregătiţi la cuptor, vor rămâne moi şi suculenţi, dar impregnaţi cu aroma de bacon. Un deliciu!

Ingrediente

  • 15 bucăţi ficăţei
  • 15 felii bacon
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • 2 linguri ulei
  • 100 ml vin alb 

Pentru servit

  • 2 lime
  • 10 roşii cherry
  • frunze de salată verde

Speli ficăţeii şi îi laşi la scurs, apoi îi pui într-un castron. Torni uleiul de măsline, adaugi sare şi piper, după gust, şi amesteci uşor, cu mâinile. 

Iei fiecare bucată de ficat şi o înveleşti într-o felie de bacon, apoi le înfigi pe beţe pentru frigărui. Pui ficăţeii într-o tavă, îi stopeşti cu ulei, torni vinul şi îi dai la cuptor, la foc mediu, aproximativ 30-40 de minute, până se rumenesc. 

Serveşti frigăruile pe un pat de frunze de salată, cu roşii cherry şi felii de lime.

FOTO: Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg