Friptură de iepure cu măsline şi ciuperci

friptura iepure jpeg

Carnea de iepure este o carne slabă şi bogată în proteine, folosită destul de rar în bucătăria românească. Pentru această fripturp de iepure cu măsline şi ciuperci marinează carnea cu o noapte înainte de a o prepara. Găteşte-o la o temperatură medie, pentru a nu-i distruge nutrienţii.

Friptură de iepure cu măsline şi ciuperci - Ingrediente (4 porţii)

4 pulpe de iepure 400 g ciuperci proaspete 2 cepe potrivite 1 legătură de pătrunjel verde 4 linguri ulei 100 ml vin roşu 200 g măsline verzi boia dulce sare piper

Friptură de iepure cu măsline şi ciuperci - Mod de preparare

Cureţi bine pulpele de iepure, le pudrezi cu sare, piper, le freci cu boia şi le dai la cuptor într-o tavă unsă cu ulei. Laşi să se rumenească pe ambele părţi circa 15 minute şi le scoţi din tavă. În grăsimea din tavă, căleşti ceapa tocată mărunt, ciupercile şi pătrunjelul mărunţit. Adaugi măslinele verzi. Aşezi deasupra pulpele, adaugi, din când în când, câte puţin vin, alternând cu apă, şi laşi să fiarbă, la cuptor, până când iepurele este bine pătruns. Serveşti totul cald.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg