Friptură de miel la tigaie
Dacă îţi place carnea de miel, Sărbătorile Pascale sunt perioada ideală în care poţi să pregăteşti această friptură apetisantă la tigaie.
Ingrediente
6 cotlete de miel
3-4 căţei de usturoi, pisaţi
2 linguri rozamrin proaspăt, tocat
1-2 linguri cimbru
ulei
sare
piper
Mod de preparare – Friptură de miel la tigaie
Într-un vas, amesteci carnea de miel cu usturoiul, rozmarinul, cimbrul, sare şi piper, după gust. O stropeşti cu puţin ulei şi o laşi la marinat cel puţin 30 de minute, la temperatura camerei.
Într-o tigaie, rumeneşti cotletele 2-3 minute pe fiecare parte, pentru o friptură medium rare, cu interiorul rozaliu şi moale şi exteriorul maroniu. Dacă preferi carnea mai bine făcută, o ţii pe foc 5-6 minute, pe fiecare parte. Laşi să se răcaescă 5 minute înainte de servire.