Friptură de vită cu cartofi FOTO

Îţi propunem o friptură de vită cu cartofi, săţioasă şi delicioasă, pe care poţi s-o găteşti la început de săptămână. Încearcă şi tu s-o prepari, pas cu pas! Poţi folosi antricot de vită. Ceapa roşie este mult mai aromată decât cea albă. Pentru ca preparatul tău să aibă savoare, foloseşte un vin roşu de calitate.
Friptură de vită cu cartofi - Ingrediente (1 tavă)
1 kg cartofi 4 cepe 1 kg carne de vită 100 ml vin roşu 20 g unt 2 linguri ulei sare piper
Friptură de vită cu cartofi - Mod de preparare
Cureţi cartofii şi ceapa, le tai rondele, apoi le pui în vase diferite. Speli carnea de vită şi-o ştergi cu un şerveţel absorbant.

Tai carnea felii, ca pentru şniţele, şi o baţi cu ciocanul. Potriveşti de sare şi de piper.

Într-o cratiţă pui uleiul şi căleşti ceapa până se caramelizează. În uleiul rămas în cratiţă prăjeşti uşor feliile de carne.

Tapetezi cu unt un vas. Aşezi un strat de felii de cartofi, pui ceapa caramelizată, bucăţile de carne şi deasupra un alt strat de cartofi. Torni sosul din cratiţă şi vinul roşu. Laşi la cuptor până se rumeneşte.
