Friptură de vită la tigaie. Reţeta simplă

Fie că îţi place friptura bine făcută, fie că preferi carnea „în sânge“, această reţetă simplă te va ajuta să prepari carnea de vită în tigaie, cu ajutorul condimentelor. Încearcă şi tu o friptură de vită la tigaie, care va fi gata în 20 de minute.
Ingrediente (2 porţii)
2 bucăţi groase de carne de vită (poate fi muşchiuleţ) 1 crenguţă de rozmarin proaspăt 4 linguri de unt sare piper proaspăt măcinat 2 linguri ulei de măsline
Mod de preparare
Scoţi carnea de vită din frigider, o usuci bine cu un prosop de bucătărie. O condimentezi cu sare şi piper din abundenţă şi laşi carnea la temperatura camerei, 20-30 de minute înainte de a o găti.
Încingi uleiul de măsline într-o tigaie, adaugi carnea şi o frigi la foc mediu-mare, 4 sau 5 minute. Nu mişca friptura în tigaie, altfel nu obţii o rumenire frumoasă.
Întorci friptura pe partea cealaltă, adaugi 2 linguri de unt şi o crenguţă proaspătă de rozmarin. Torni cu o lingură untul topit peste friptură, pe măsură ce se rumeneşte pe partea cealaltă, pentru alte 4-5 minute.
Muţi tigaia în cuptorul încins, în prealabil, la o temperatură mare, pentru a finaliza friptura şi pentru a ajunge la gradul dorit de tine – fie „în sânge“, mai rumenită sau mai arsă.
Când friptura e gata, o scoţi din tigaie, o acoperi uşor cu folie de aluminiu şi o laşi 5-10 minute. Opţional, o acoperi cu puţin unt înainte de servire.
Sursa: artandthekitchen.com.