Fursecuri cu rom şi cacao glazurate FOTO

Venit de pe pământurile sud-americane, romul este o băutură alcoolică obţinută din trestie de zahăr. Pentru a-i da savoare, i s-a adăugat zahăr caramelizat, miere sau lămâie verde. Esenţa de rom, pe care o adăugăm astăzi în tot felul de prăjituri, este obţinută din romul industrial, care are un parfum mai diluat. Această aromă are şi un secret. Atunci când pregăteşti o cremă pe foc, e bine să adaugi romul la final, altfel se evaporă şi îşi pierde parfumul. Urmează paşii recomandaţi de noi pentru prepararea acestor fursecuri cu rom şi cacao glazurate.
Fursecuri cu rom şi cacao glazurate - Ingrediente (20 bucăţi)
Pentru aluat 200 g unt la temperatura camerei 200 g zahăr pudră 3 gălbenuşuri 310 g făină
150 g unt la temperatura camerei
100 g zahăr pudră
50 g cacao
2 linguri rom
200 g ciocolată neagră
Fursecuri cu rom şi cacao glazurate - Mod de preparare
Se taie untul bucăţele şi se amestecă bine cu zahărul până se obţine o cremă spumoasă. Apoi, amestecând încontinuu, se adaugă câte un gălbenuş.

Ulterior, după ce s-au încorporat toate gălbenuşurile, se adaugă făina.

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu ajutorul seringii speciale se pun bastonaşe lungi de aluat, viitoarele fursecuri. Se dă tava la copt.

Se prepară crema, pentru care untul tăiat bucăţele se omogenizează cu zahărul pudră ce devine spumoasă. Se adaugă cacaua şi romul.

Se unesc cu cremă câte două fursecuri, iar ciocolata pentru glazură se topeşte în bain-marie.

Un capăt se introduce în ciocolata topită. Fursecurile se aşază pe un grătar pentru a se usca glazura.
