Fursecuri cu rom şi cacao glazurate FOTO

fursecuri glazurate cu cacao si rom jpeg

Venit de pe pământurile sud-americane, romul este o băutură alcoolică obţinută din trestie de zahăr. Pentru a-i da savoare, i s-a adăugat zahăr caramelizat, miere sau lămâie verde. Esenţa de rom, pe care o adăugăm astăzi în tot felul de prăjituri, este obţinută din romul industrial, care are un parfum mai diluat. Această aromă are şi un secret. Atunci când pregăteşti o cremă pe foc, e bine să adaugi romul la final, altfel se evaporă şi îşi pierde parfumul. Urmează paşii recomandaţi de noi pentru prepararea acestor fursecuri cu rom şi cacao glazurate.

Fursecuri cu rom şi cacao glazurate - Ingrediente (20 bucăţi)

Pentru aluat 200 g unt la temperatura camerei 200 g zahăr pudră 3 gălbenuşuri 310 g făină

150 g unt la temperatura camerei

100 g zahăr pudră

50 g cacao

2 linguri rom

200 g ciocolată neagră

Fursecuri cu rom şi cacao glazurate - Mod de preparare

Se taie untul bucăţele şi se amestecă bine cu zahărul până se obţine o cremă spumoasă. Apoi, amestecând încontinuu, se adaugă câte un gălbenuş.

image

Ulterior, după ce s-au încorporat toate gălbenuşurile, se adaugă făina.

image

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu ajutorul seringii speciale se pun bastonaşe lungi de aluat, viitoarele fursecuri. Se dă tava la copt.

image

Se prepară crema, pentru care untul tăiat bucăţele se omogenizează cu zahărul pudră ce devine spumoasă. Se adaugă cacaua şi romul.

image

Se unesc cu cremă câte două fursecuri, iar ciocolata pentru glazură se topeşte în bain-marie.

image

Un capăt se introduce în ciocolata topită. Fursecurile se aşază pe un grătar pentru a se usca glazura.

image