Gogoşele rapide la cuptor

Gogoşele rapide la cuptor jpeg

Ai poftă de un desert, dar care să fie săţios, economic şi rapid? Îţi propunem reţeta de gogoşele rapide la cuptor. Însă, ai grijă! Sunt atât de bune încât îţi va fi foarte greu să te opreşti din mâncat.

Gogoşelele rapide la cuptor seamănă cu gogoşile clasice prăjite în mult ulei şi la formă şi la gust, dar sunt mult mai sănătoase fiind preparate la cuptor.

Ingredientele necesare pentru gogoşele rapide la cuptor (între 25 şi 30 de bucăţi)

- 500 grame de făină; - 1 ou; - 100 grame de zahăr; - 350 grame de zahărpudră; - 1 plic de drojdie; - bombonele; - colorant.

Gogoşele rapide la cuptor – mod de preparare

Gogoşelele rapide la cuptor sunt un desert destul de uşor de făcut. Se freacă bine cu mixerul  făina, zahărul pudră şi drojdia până când aceste ingrediente se omogenizează. Apoi, se adaugă oul şi în jur de 250-300 de ml de apă călduţă până când se obţine un aluat moale.

Se mută compoziţia pe masa de lucru (însă, atenţie, aceasta trebuie presărată bine cu făină înainte de a pune aluatul) şi se frământă timp de 7-12 minute. Se pune compoziţia pentru gogoşelele rapide la cuptor într-un bol uns cu ulei şi apoi se acoperă cu o folie alimentară. Se lasă apoi aluatul aşa până când acesta îşi dublează volumul într-un loc cald), în jur de 30-45 de minute.

Se pune aluatul iar pe masa de lucru şi se împarte în 25-30 de bucăţi. Se poate da orice formă doriţi (– rotundă, alungită, pătrată, inimioare etc), fiecărei bucăţi de aluat. Dacă aveţi copii, îi puteţi implica pe ei în acest pas al pregătirii gogoşelelor rapide la cuptor. Se iau bucăţile şi se pun pe o tavă de cuptor unsă cu ulei. Se acoperă din nou cu folie şi apoi sunt lăsate  puţin să li se dubleze volumul.

Până atunci, se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade. Se dă la o parte folia. Gogoşelele rapide la cuptor se coc pe cel mai înalt raft, timp de opt minute, până se auresc. Apoi, se lasă să se răcească.

Între timp, pentru decor, se amestecă zahărul pudră cu puţină apă până se formează o pastă tare, dar care să poată fi întinsă. Se adaugă colorantul. Se înmoaie partea de sus a fiecărei gogoşele rapide la cuptor în glazură şi se presară bombonele.

Poftă bună!