Gogoşi mexicane churros

Gogoşi mexicane churros jpeg

Gastronomia mexicană este foarte bogată şi extrem de renumită în întreaga lume. Mâncarea specifică acestei ţări îţi oferă secole de istorie turbulentă într-o simfonie de arome! Practic, preparatele sunt un adevărat carnaval de culori, arome, gusturi şi texturi. De aceea, m-am decis ca astăzi să îţi prezint reţeta unui desert delicios şi foarte rapid: gogoşi mexicane churros. Sunt sigură că ai degustat dulce pe litoral, acesta fiind la mare căutare de către turiştii veniţi în vacanţă să simtă briza mării. Iată ce ingrediente ai nevoie, dar şi cum se prepară această reţetă:

Ingrediente pentru gogoşi mexicane churros:

- 2 ceşti de apă, - 6 linguri zahăr, - un praf de sare, - 4 linguri ulei, - 2 ceşti de făină, - ulei, - 1 ceaşcă zahăr pudră, - 2 linguriţe de scorţişoară. - ciocolată albă.

Gogoşi mexicane churros – metoda de preparare:

Într-un vas, amestecă apă, 6 linguri de zahăr, sare şi 4 linguri de ulei. Pune acest amestec pe foc şi lasă-l să fiarbă puţin. Apoi, dă-l deoparte.

Se adaugă făina şi se amestecă bine-bine, până când se formează o bilă de aluat tocmai bună pentru gogoşi mexicane churros.

Încinge ulei într-o tigaie, destul cât să acopere gogoşelele mexicane churros.

Treci aluatul printr-o maşină de tocat, astfel încât să obţii nişte fâşii lungi. Taie bucăţi din aluatul astfel format şi pune la prăjit.

Dă gogoşile mexicane churros prin zahăr pudră şi apoi presară deasupra lor şi puţină scorţişoară.

Dacă îţi plac gogoşile cu topping, atunci poţi să topeşti o ciocolată albă (sau una cu lapte) şi să o pui peste acest dulce extrem de gustos.

Poftă bună!