Lasagna de dovlecei cu roşii şi mazăre

lasagna de dovlecei cu rosii si mazare jpeg

Se zice că 100 de grame de dovlecel crud furnizează 18 calorii.Şi din acest motiv dovlecelul este o legumă preferată de multă lume în mâncăruri. Ştim că ţi se va părea ciudat, dar înlocuieşte carnea în această lasagna de dovlecei cu roşii şi mazăre şi vei vedea ce gust rafinat are.

Lasagna de dovlecei cu roşii şi mazăre - Ingrediente

foi de lasagna 3 dovlecei potriviţi 3 roşii bine coapte 100 g parmezan 4 linguri mazăre 2-3 linguri ulei

300 ml lapte

3 linguri rase de făină

1 lingură unt

sare

piper alb

Lasagna de dovlecei cu roşii şi mazăre - Cum se prepară

Pentru prepararea ­sosului bechamel, se ­pune laptele la fiert, se adaugă puţină sare şi piper alb, apoi făina şi se amestecă bine cu telul până când începe să se îngroaşe. Se ia de pe foc, se adaugă untul şi se amestecă bine până se încorporează perfect. Separat, se taie dovleceii felii subţiri, se presară cu sare, se lasă 15 minute şi se pun la scurs. Se rumenesc uşor pe ambele părţi într-o tigaie neaderentă, unsă cu foarte puţin ulei, ­după care se scot deoparte.

Se unge o tavă termorezistentă cu unt, se adaugă sos bechamel, un rând de foi de lasagna, peste ­care se pune un strat de felii de dovlecei, un strat de ­felii de roşii, parmezan ras, mazăre şi se repetă operaţiunea până la epuizarea ingredientelor. Peste ultimul strat de foi, se pune sos bechamel şi se presară ­parmezan. Se pune tava la cuptor pentru circa 30-40 de minute. Lasagna de dovlecei cu roşii mazăre se consumă caldă sau rece.