Mâncare de cartofi cu gogoşari muraţi

Mâncare de cartofi cu gogoşari muraţi jpeg

Ai poftă de o mâncărică românească delicioasă, care să-ţi amintească de copilărie, de familie şi de acasă, dar să fie şi simplu de preparat şi extrem de săţioasă? Un preparat pe care, ar fi ideal,  să-l poţi servi alături de întreaga familie. Am o asemenea reţetă în gând. Nimic nu poate fi mai potrivit decât o mâncare de cartofi cu gogoşari muraţi. E atât de bună încât nu vei rezista tentaţiei să te lingi pe degete! La propriu!

Însă, avem şi o mică problemă. Această mâncare pare că nu e suficientă niciodată. Mănânci şi nu te mai poţi opri. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru mâncare de cartofi cu gogoşari muraţi, dar şi cum se prepară această reţetă:

Ingrediente pentru mâncare de cartofi cu gogoşari muraţi:

- 2 kg de cartofi, - 750 de grame bacon, - 3 cepe albe, - 2 cepe roşii, - usturoi, - 10 -12 bucăţi de gogoşari muraţi, - 300 de grame de pastă de roşii, - 125 de grame de ulei, - 50 de grame de unt, - busuioc, - cimbru, - pătrunjel, - sare, - piper.

Mâncare de cartofi cu gogoşari muraţi – metoda de preparare:

Se spală cartofii, apoi se pun la fiert (cu tot cu coajă). După ce se s-au fiert, cartofii se trec printr-un jet de apă rece şi apoi se taie în forma feliilor de portocală.

Luăm o formă termorezistentă şi o ungem cu unt, apoi pune cartofii. Peste cartofi se pune sare şi busuioc. Apoi, se curăţă ceapa, se spală şi se toacă fin. Baconul se taie şi el feliuţe mici.

Într-o tigaie, se pune uleiul la încins şi se prăjesc  în el baconul şi ceapa. După câteva minute, se adaugă pasta de roşii şi puţin cimbru, dar şi usturoi tocat. Se mai lasă pe foc încă 10 – 15 minute. Această compoziţie se toarnă peste cartofi şi se bagă la cuptor (acesta trebuie să fie la 180 de grade), timp de un sfert de oră.

Acum se pun bucăţile de gogoşar tăiate felii, dar şi pătrunjelul tocat.

Mâncarea de cartofi cu gogoşari este gata! Mai ai nevoie doar de un pahar de vin şi masa o să devină un adevărat ospăţ!

Poftă bună!