Mâncare de cod cu roşii şi anghinare

mancare de cod cu rosii si anghinare jpeg

În ciuda modului uşor în care se prepară această mâncare de cod cu roşii şi anghinare, arată şi este la gust precum ceva pe care mai degrabă ai comanda într-un restaurant de fiţe. Dar de fapt este cina perfectă. Peştele, sosul şi legumele se gătesc într-o singură tigaie, iar prepararea nu durează decât 25 de minute. Este o mâncare foarte sănătoasă, săracă în calorii, fără gluten.

Mâncare de cod cu roşii şi anghinare - Ingrediente (4 porţii)

4 fileuri de cod sare piper 2 felii de bacon, tocat 1 ceapă, tocată 1/4 linguriţă oregano 1/2 linguriţă fulgi de piper roşu 1/2 cană supă de legume 1 lingură zeamă de lămâie 350 g roşii tocate 1 borcan anghinare murată, scrusă şi tocată 1/2 cană măsline, verzi fără sâmburi şi tăiate pe jumătate 1 legătură coriandru sau 1 linguriţă coriandru uscat

Mâncare de cod cu roşii şi anghinare - Mod de preparare

Speli peştele apoi îl usuci cu un şervet de hârtie. Asezonezi cu sare şi piper. Pui baconul într-o tigaie la flacără mare şi lasă să se rumenească şi să devină crănţănitor. Ar trebui să dureze cam 5 minute. Aşezi pe o bucată de şervet absorbant pentru a elimina surplusul de grăsime.

Adaugi peştele în tigaie şi laşi până devine uşor auriu, cam 3-4 minute. Dai la o parte din tigaie. Adaugi ceapa, oregano, piperul în tigaie şi laşi pe fog amestecând, până se înmoaie ceapa, cam 4 minute.

Torni supa de legume şi zeama de lămâie, şi laşi pe foc până se reduce la jumătate, 1-2 minute. Adaugi roşiile cu tot cu sucul lor, anghinarea şi măslinele. dai focul mai încet şi aşezi bucăţile de peşte în sos. Acoperi cu un capac şi laşi pe foc până când se pătrunde carnea. Cam 5 minute, dar depinde şi de grosime bucăţilor de peşte. Aşezi mâncarea de cod cu roşii şi anghinare pe o farfurie şi serveşti cu bacon tocat şi coriandru.

sursa: http://ahealthylifeforme.com/