Mâncare indiană cu pui şi curry

mancare indiana cu pui si curry jpeg

Bucătăria indiană este una dintre cele mai delicioase şi aromate bucătării ale lumii. Mirodeniile şi modalitatea de preparare a mâncărurilor indiene fac din aceste delicatese adevărate tratamente pentru trup şi suflet.

Ingrediente Mâncare indiană cu pui şi curry:

  • 3 piepţi de pui fără os şi pieliţă
  • 5 cepe roşii medii
  • 2 ardei gras de diferite culori
  • 4 roşii potrivite
  • 150 ml smântână
  • 2 linguri de pastă de alune caju sau migdale
  • Suc de lămâie
  • 3 linguri suc de roşii
  • 2-4 linguri de ulei de măsline
  • O frunză de dafin
  • Cuişoare
  • Seminţe de chimen
  • Boabe de coriandru
  • 1 baton de scorţişoară de 5 cm
  • Cardamon verde şi negru
  • Frunze de curry
  • 1 linguriţă jumătate pudră de coriandru
  • Turmeric
  • Piper
  • Sare
  • Pastă de ghimbir şi usturoi
  • Coriandru proaspăt

Mod de preparare Mâncare indiană cu pui şi curry:

Condimentele se pregătesc şi apoi se pune la marinat carnea de pui. Se pun următoarele condimente deoparte pentru sosul curry: o frunză de dafin, 3-4 cuişoare, 3 boabe de cardamon verde ţi 2 boabe verzi, 1 linguriţă seminţe de chimen, 3-4 frunze de curry uscate de provenienţă indiană, jumătate de linguriţă de boabe de coriandru, o bucată mică de baton de scorţişoară.

Puiul se taie cubuleţe şi se marinează în felul următor: se pune sucul de lămâie, sare şi o linguriţă de garam masala şi se lasă câteva ore, dar poate fi ţinut şi 2-3 ore, iese la fel de proaspăt şi aromat.

Se prepară puiul într-un wok şi se lasă să se albească, iar sosul de curry se face într-o tigaie separat. Sosul se prepară cu 4 linguri de ulei, se pune pe foc şi când s-a încălzit se pun condimentele în ordine, seminţele de chimen, frunza de dafin, frunzele de curry, boabele de coriandru, batonul de scorţişoară rupt în 3-4 bucăţi, boabele de cardamon, cuişoarele.

Se amestecă continuu 1-2 minute, nu trebuie să se călească prea tare, doar să se facă ca o infuzie de arome în ulei. Când se simte aroma condimentelor se pune peste ceapa roşie tăiată mărunt. Se amestecă continuu şi se lasă la rumenit. Când ceapa se colorează, se adaugă 2 linguriţe de pastă de ghimbir şi usturoi.

Se mai lasă 2 minute la călit şi apoi se adaugă roşiile tocate cubuleţe. Se pun şi 2-3 linguri de suc de roşii sau bulion şi se lasă la foc mediu, se amestecă des. Se lasă roşiile la înmuiat şi se ăun condimentele pudră: o jumătate de linguriţă turmeric, o linguriţă de sare, 1 linguriţă jumătate de coriandru măcinat, piper.

Se lasă la clocotit încă 3 minute şi se adaugă pasta de caju sau migdale. Se mai poate pune puţină apă dacă este prea groasă compoziţia. Acum, se adaugă puiul rumenit, împreună cu sosul lăsat de carne. Se mai lasă pe foc, apoi se pune ardeiul în culori diferite tăiat cuburi, roşiile la final şi smântâna. Se stropeşte cu suc de lămâie şi se pune înainte de a stinge focul coriandru proaspăt sau uscat. Se serveşte fierbinte alături de orez clasic indian cu şofran. Poftă bună!



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg