Mere coapte umplute cu mure

mere coapte umplute cu mure jpeg

100 g de mure furnizează 200 mg de vitamina C, adică de cinci ori doza zilnică recomandată. Au un gust dulce-acrişor, mai pregnant cel avrisşor şi sunt foarte bogate în fibre. Fierul este prezent în cantitate mai mare decât la majoritatea celorlalte fructe. Aşa că acceptă această invitaţie a noastră la mere coapte umplute cu mure.

Mere coapte umplute cu mure - Ce ai nevoie

6 mere Golden potrivite 400 g mure proaspete sau congelate 6 batoane de scorţişoară 6 linguriţe de zahăr scorţişoară pudră zeamă de lămâie

Mere coapte umplute cu mure - Cum se prepară

Speli merele, le scoţi cotoarele şi căsuţa cu seminţe, le tai pe orizontală, le pui în tava pentru cuptor şi le stropeşti cu zeamă de lămâie ca să nu oxideze. Umpli jumătăţile de mere cu zahăr, câteva mure congelate şi presari un praf de scorţişoară. Acoperi cu cealaltă jumătate şi înfigi în fiecare măr, astfel umplut, câte un baton de scorţişoară.

Repeţi operaţiunea, respectând aceleaşi cantitaţi, până când epuizezi ingredientele. Introduci tava în cuptorul preîncălzit. După 15 minute, când sunt gata, scoţi merele şi le laşi la răcit pe un platou.

Înainte să le serveşti, ornezi merele şi fiecare farfurie cu mure dezgheţate şi cu zeama lăsată de la ele în timpul coacerii. Sunt excelente şi cu frişcă vegetală.