Mere la cuptor cu budincă de vanilie

mere la cuptor cu budinca de vanilie jpeg

Se zice că un măr pe zi ţine doctorul departe. Perfect adevărat, motiv pentru care vă propunem o delicioasă reţetă de mere la cuptor cu budincă de vanilie. Un experiment defăşurat timp de două luni în Franţa, la spitalul din Angers, pe subiecţi cu un exces moderat de colesterol a demonstrat că trei mere mâncate zilnic în plus faţă de alimentaţia obişnuită a determinat scăderea sensibilă a nivelului de colesterol.

Mere la cuptor cu budincă de vanilie - Ingrediente

150 g unt 200 g făină 130 g zahăr 1 esenţă de vanilie 4 mere sucul de la 1/2 lămâie 50 g fulgi de migdale 300 ml lapte 1/2 pachet budincă de vanilie zahăr pudră pentru decor unt pentru uns vasul 1 praf de sare

Mere la cuptor cu budincă de vanilie - Cum se prepară

Se amestecă untul topit cu făina, 100 g de zahăr, esenţa de vanilie, fulgii de migdale şi un praf de sare. Se spală merele şi se scobesc de miez. Se stropesc cu sucul de lămâie.

Merele se umplu cu amestec de migdale şi se aşază într-un vas termorezistent uns cu unt şi în care au fost puse migdalele rămase. Se introduc în cuptorul preîncălzit pentru

25-35 de minute. Între timp, se amestecă laptele cu restul de zahăr şi praful de budincă. Se pune pe foc şi se lasă până devine ca o smântână groasă. Se scot merele din cuptor şi se toarnă sosul peste ele. Se presară cu zahăr pudră.