Mille-Feuille

Un desert cu origine franţuzească, mille-feuille are o textură crocantă şi cremoasă, de la crema de vanilie.
De ce ai nevoie pentru mille-feuille
1 bucată aluat foetaj
1 linguriţă zahăr pudră
5 foi de gelatină
500 ml lapte
90 g zahăr
60 g amidon
1 linguriţă esenţă de vailie
180 ml frişcă
fructe
Cum se prepară mille-foille
Tai aluatul în jumătate, în lăţime, şi-l înţepi din loc în loc cu furculiţa. Presari zahărul pudră peste una din jumătăţi şi le coci până se rumenesc.
Înmoi gelatina în apă rece. Fierbi 400 ml de lapte cu zahăr şi vanilie. Amesteci restul de lapte cu amidonul până se omogenizează şi torni în lapte. Amesteci până se îngroaşă compoziţia, după care o dai deoparte şi după ce s-a răcorit puţin, adaugi gelatina şi amesteci să se dizolve. După ce s-a răcit crema de vanilie încorporezi frişca.
Asamblezi prăjitura într-o tavă cu hârtie de copt şi pereţi înalţi. Pui crema de vanilie peste jumătatea de blat simplă, fructe, iar deasupra o aşezi pe cea cu zahăr pudră. Dai la rece pentru câteva ore şi decorezi cu fructe.