Mille-Feuille

mille feuille jpeg

Un desert cu origine franţuzească, mille-feuille are o textură crocantă şi cremoasă, de la crema de vanilie.

De ce ai nevoie pentru mille-feuille

1 bucată aluat foetaj

1 linguriţă zahăr pudră

5 foi de gelatină

500 ml lapte

90 g zahăr

60 g amidon

1 linguriţă esenţă de vailie

180 ml frişcă

fructe

Cum se prepară mille-foille

Tai aluatul în jumătate, în lăţime, şi-l înţepi din loc în loc cu furculiţa. Presari zahărul pudră peste una din jumătăţi şi le coci până se rumenesc.

Înmoi gelatina în apă rece. Fierbi 400 ml de lapte cu zahăr şi vanilie. Amesteci restul de lapte cu amidonul până se omogenizează şi torni în lapte. Amesteci până se îngroaşă compoziţia, după care o dai deoparte şi după ce s-a răcorit puţin, adaugi gelatina şi amesteci să se dizolve. După ce s-a răcit crema de vanilie încorporezi frişca.

Asamblezi prăjitura într-o tavă cu hârtie de copt şi pereţi înalţi. Pui crema de vanilie peste jumătatea de blat simplă, fructe, iar deasupra o aşezi pe cea cu zahăr pudră. Dai la rece pentru câteva ore şi decorezi cu fructe.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg