Mingiuţe cu ciocolată

1365528369 6631pernute 20ciocolata jpeg

Mingiuţele cu ciocolată sunt pe placul tuturor! Iată ce uşor se prepară şi de ce ingrediente ai nevoie.

Ingrediente:

1 kg făină, 2 ouă, 100 g unt, 500 ml lapte, 50 g drojdie de bere, 150 g zahăr, 1 praf de sare, ulei pentru prăjit

Pentru crema de ciocolată:

150 ml lapte, 150 g zahăr, 1 ou, 200 g unt, 2 linguri de cacao, 2 linguri rom, zahăr vanilat

Timp de preparare: 2h 20 min

Dificultate: medie

Mod de preparare:

Freci drojdia cu o lingură de zahăr, sare şi puţin lapte. Adaugi restul de zahăr şi jumătate din cantitatea de unt topit în laptele călduţ, amesteci, adaugi ouăle, maiaua şi făina şi faci un aluat mai tare. Adaugi restul de unt şi laşi 30 de minute la dospit.

Freci zahărul cu oul, adaugi laptele şi aşezi pe aburi, amestecând până ajunge la punctul de fierbere. Iei vasul de pe foc şi laşi la răcit. Separat baţi un tul spumă, adaugi compoziţia preparată şi amesteci până devine o cremă. La sfârşit adaugi pudra de cacao şi romul.

Faci un rulou de aluat, tai bucăţi mici din care modelezi biluţe şi le turteşti cu capătul sucitorului. Umpli adâncitura cu cremă de ciocolată, acoperi bine cu aluat, refăcând biluţele, şi le prăjeşti în baie de ulei încins. Scoţi gogoşile cu spumiera pe un prosop absorbant pentru a înlătura excesul de grăsime, le pudrezi cu zahăr aromatizat cu vanilie şi le serveşti calde sau reci.