Mingiuţe dulci cu fulgi de ovăz

Nu uitaţi de colindători! Ei ne povestesc prin colinde, despre Naşterea Domnului. Trebuie primiţi cum se cuvine, cu dulciuri delicioase.
Ingrediente
250 g fulgi de ovăz 2 pliculeţe zahăr vanilat 2 linguriţe coajă de lămâie 7 linguri lapte condensat 1 linguriţă cacao 2 linguri pesmet de biscuiţi 2 linguriţe zeamă de lămâie sau de portocală pudră de cacao sau ciocolată rasă pentru decor
Mod de preparare
Prăjeşti fulgii de ovăz într-o tigaie fără ulei până devin aurii, după care îi macini şi îi pui într‑un castron. Îi laşi să se răcească.
Adaugi zahărul vanilat, coaja şi zeama de lămâie (sau de portocală), pesmetul de biscuiţi, laptele condensat, linguriţa de cacao şi omogenizezi totul foarte bine. Formezi din compoziţie bile de mărimea unei nuci mai mari sau, după preferinţă, le tăvăleşti prin pudră de cacao şi le aşezi pe un platou. Le dai la rece înainte să le serveşti.
sursa foto: profimedia