Negresă cu bezea

negresa cu bezea jpeg

Reţeta noastră de negresă cu bezea este foarte simplă, dar migăloasă. Trebuie să faci crusta de biscuiţi, apoi blatul de negresă, apoi bezeaua pe care o aşezi deasupra şi la final, dacă vrei, o rumeneşti pe deasupra, dar nu este obligatoriu.

Dar reţeta în sine este nemaipomenită, într-o combinaţie nemaipomenită. N-aş schimba nimic la ea! Important este să foloseşti o tavă pătrată de 28x28 cm.

Negresă cu bezea - Ingrediente (1 tavă)

Pentru baza crocantă 2 căni biscuiţi graham zdrobiţi ¼ cană zahăr 6 linguri unt topit

2 căni fulgi de ciocolată

1 cană unt

½ cană zahăr brun

1½ cană zahăr tos

4 ouă, uşor bătute

2 linguriţe esenţă de vanilie

2½ căni făină

sare

40 ml apă

95 g zahăr

95 g miere

2 albuşuri

1/2 linguriţă esenţă de vanilie

Negresă cu bezea - Mod de preparare

Încingi cuptorul, tapetezi cu foaie de copt o tavă şi ungi cu puţin ulei. Pui biscuişii cu graham, zahărul şi untul topit într-un vas şi amesteci bine. Întinzi pe fundul tăvii pe care ai pregătit-o deja. Laşi în cuptor 10 minute, apoi scoţi şi laşi deoparte.

Pentru aluatul de negresă, topeşti fulgii de ciocolată şi untul la bain marie, amestecând mereu. Laşi să-şi revină 5 minute. Încorporezi ambele feluri de zahăr, ouăle, puţină sare şi amesteci bine. Apoi, încorporezi şi făina, având grijă să se amestece bine.Nu amesteca prea ult. Te poţi opri atunci când nu se mai vede nici praf de făină.

Torni compozişia pentru negresă peste crusta din tavă. Întinzi bine cu o spatulă. Laşi la cuptor 40-45 de minute. Negresa va fi gata, după ce trece testul scobitorii. Nu o lăsa prea mult în cuptor. Apoi, o laşi deoparte să se răcorească.

Pentru bezea, pui apa, zahărul şi mierea într-o tigaie şi amesteci. Laşi la flacără medie şi nu mai amesteci. Pui albuşurile într-un vas şi folosind mixerul le baţi până se fac spumă. După 3-4 minute de lăsat pe foc, dai la o parte siropul şi-l torni cu grijă peste albuşuri, în fir subţire şi dai viteza mică la mixer. Mixezi până când este bine încorporat, apoi dai viteza mai mare. Încet-încet, compoziţia de albuşuri se va îngroşa şi va fi pufoasă.

Baţi încă 7-8 minute. Adaugi esenţa de vanilie şi mai mixezi puţin.

Aşezi pe deasupra bezeaua, cât timp este caldă şi o nivelezi cu o spatulă. Tai prăjitura, după ce s-a răcit complet.

sursa: http://livforcake.com/



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg