Pacheţele cu dulceaţă de portocale şi scorţişoară
Dulceaţa de portocale nu este chiar comună bucătăriei româneşti. Dar există un început în toate, iara această dulceaţă poate fi un adevărat deliciu dacă o prepari după câteva reguli simple. Unele dintre se pot reîntâlni chiar şi la prepararea altor dulceţuri. Aşa că nu există nici un motiv să nu fie ingredientul vedetă al acestei reţete de pacheţele cu dulceaţă de portocale şi scorţişoară.
Pacheţele cu dulceaţă de portocale şi scorţişoară - Ingrediente
500 g foi plăcintă 100 g unt 1 borcan dulceaţă portocale coajă de portocală confiată 1 portocală scorţişoară măcinată pentru decor
Pacheţele cu dulceaţă de portocale şi scorţişoară - Preparare
Topeşti untul, îl iei de pe foc, îl laşi pe marginea aragazului, ca să rămână lichid, şi tai portocala rondele. Întinzi foile de plăcintă, le tai pe jumătate, ungi cu puţin unt şi pui două linguriţe cu dulceaţă. Împachetezi ca un plic, ungi din nou cu unt şi aşezi pacheţelele într-o tavă unsă. Ornezi fiecare pacheţel cu bucăţele de coajă de portocală confiată şi cu câte o felie de portocală. Coci la foc potrivit, până se auresc foile. Pudrezi pacheţelele cu dulceaţă de portocale cu scorţişoară.