Pâine cu jumări

paine cu jumari jpeg

Unge cu puţin unt sau pune o bucată de brânză peste o felie din această pâine pentru un mic dejun consistent.

Ingrediente (1 pâine)

1 lingură drojdie uscată 250 ml apă caldă 2 linguriţe sare 600 g făină 300 g jumări tăiate ulei, pentru uns tava

Mod de preparare

Combini într-un vas apa călduţă cu drojdia şi laşi să se înmoaie 5 minute. Amesteci sarea cu făina, torni apa, puţin câte puţin, şi frămânţi până când aluatul nu se mai ţine de degete şi îi poţi da forma unei bile. Acoperi vasul cu un prosop şi îl laşi să crească cel puţin 10 ore pentru ca aromele să se amestece.

Dai drumul la cuptor şi întinzi aluatul pe o suprafaţă unsă cu făină. Presari o treime din jumările tăiate şi formezi din nou o bilă din aluat. Întinzi aluatul şi repeţi operaţiunea până când rămâi fără jumări. Pui aluatul în tava unsă cu ulei şi laşi pâinea la crescut 30 de minute, după care o dai la cuptor până se rumeneşte.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg