Pâine de casă cu linte şi ciuperci

paine de casa cu linte si ciuperci jpeg

Poţi prepara o pâine sau chec sărat cu aceste ingrediente pentru a obţine un rezultat reuşit.

Ingrediente

700 g făină integrală 200 g linte 3 linguri drojdie uscată 3-4 căţei de usturoi 3 linguri ulei 1 ceapă 1-2 conserve de ciuperci 200 g păstăi fasole cimbru sare

Mod de preparare

Speli şi cureţi păstăile verzi, le opăreşti 3-4 minute, apoi le tai bucăţele şi le combini cu ciupercile din conservă, scurse bine de zeamă, spălate şi tăiate mărunt. Speli bine lintea şi o laşi peste noapte la înmuiat. Ulterior, o dai prin blender, împreună cu căţeii de usturoi şi puţin ulei. Tai mărunt ceapa şi o laşi câteva minute să se călească împreună cu ciupercile şi păstăile de fasole. Le dai de pe foc şi le laşi să se răcească.

Dizolvi în puţină apă călduţă drojdia de bere. Amesteci făina cu sarea, apoi faci o gropiţă mică în mijlocul ei şi torni încet drojdia, adaugi şi lintea şi puţin ulei. Frămânţi un aluat destul de consistent, apoi încorporezi în el şi amestecul de ciuperci şi păstăi. Presari cimbrul acoperi cu un prosop şi laşi aluatul să crească. După 30-40 de minute, pui aluatul în forme şi dai la cuptor, până se rumeneşte frumos şi trece testul scobitorii.