Panna cotta cu caramel
Fin şi mătăsos, acest desert este tot ceea ce ai nevoie când îţi doreşti un dulce special. Plăcere pură în fiecare linguriţă!
Ingrediente
800 ml lapte gras
200 ml smântână de gătit (20% grăsime)
200 g zahăr
20 g gelatină
1 esenţă de vanilie
50 g nuci, pentru decor
Pui 75 g de zahăr la topit, într-o cratiţă, la foc mic. Amesteci ocazional, iar când zahărul e auriu şi caramelizat, torni smântâna lichidă şi amesteci. Mai fierbi 2-3 minute, apoi torni laptele şi ţii pe foc până ce caramelul e complet dizolvat.
Pui gelatina în 120 ml apă rece şi o laşi 10 minute. Strecori amestecul de lapte într-un vas curat şi, cât e cald, adaugi gelatina hidratată şi amesteci până e complet încorporată. Torni compoziţia în cupe şi le dai la rece 3-4 ore.
Prăjeşti nucile în cuptor, 10-12 minute, la 160 °C, apoi le toci grosier. Serveşti panna cotta decorată cu nuci.
FOTO Shutterstock