Pastă de fasole cu usturoi copt FOTO

Crema de fasole cu usturoi copt jpeg

Aceasta este o reţetă simplă, care îţi va aminti de deliciosul hummus. Preparatul înglobează savoarea boabelor de fasole albă, cu aroma usturoiului la cuptor şi cea a rozmarinului. Încearcă şi tu şi vei obţine un aperitiv simplu şi gustos, care îţi va bucura întreaga familie.

Pastă de fasole cu usturoi copt – Ingrediente

1 căpăţână de usturoi 3 linguri de ulei de măsline 800 g fasole albă fiartă (fie de la conservă), clătită bine 2 linguri rozmarin proaspăt tocat 1 lingură suc de lămâie proaspăt stors 1/4 linguriţă sare 1/4 linguriţă piper măcinat

Pastă de fasole cu usturoi copt – Mod de preparare

Întâi încingi cuptorul. Îndepărtezi de pe căpăţâna de usturoi cojile care sunt în exces. Feliezi partea de deasupra căpăţânii, astfel încât toţi căţeii de usturoi să fie vizibili.

Torni 1 lingură de ulei de măsline peste căpăţână, o înveleşti în folie de aluminiu şi o dai la cuptor, într-un vas termorezistent, aproximativ 30 de minute. La final, căţeii de usturoi ar trebui să fie moi şi uşor rumeniţi, aşa că îi laşi să se răcească.

image

După ce s-a răcit usturoiul, îl pasezi într-un blender sau robot de bucătărie. Adaugi boabele de fasole fierte, rozmarinul, zeama de lămâie, sarea, piperul şi cele 2 linguri de ulei de măsline care ţi-au rămas.

Amesteci la blender până la omogenizare şi obţii o pastă consistentă. Dacă întâmpini probleme cu omogenizarea pastei de fasole, poţi să adaugi o lingură de apă.

Dai la frigider timp de 1 oră sau peste noapte. Serveşti pasta de fasole şi usturoi cu pâine prăjită sau biscuiţi săraţi.

Sursa: culinarymamas.com.