Peşte gratinat cu legume şi vin alb FOTO

Acest preparat gratinat este cremos, savuros şi conţine mult peşte. Aşadar, dacă vrei să mănânci mai sănătos şi să incluzi în dieta ta carnea de peşte (cod sau somon), încearcă reţeta de peşte gratinat cu legume şi vin alb pe care ţi-o prezentăm astăzi.
Peşte gratinat cu legume şi vin alb – Ingrediente (4 porţii)
300 g cartofi 1 legătură ceapă verde 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 100 g morcovi 350 g cod 350 g somon (sau alt tip de peşte, după preferinţe) 50 g unt 30 g făină 130 ml vin alb 1 linguriţă muştar 300 ml lapte 1 lămâie sare, după gust piper, după gust zahăr, după gust
Peşte gratinat cu legume şi vin alb – Mod de preparare
Încingi cuptorul. Cureţi de coajă cartofii şi îi tai felii subţiri. Tai ceapa verde rondele, toci fin mărarul şi pătrunjelul. Tai morcovii în felii groase. Îndepărtezi pielea de pe cod şi somon (sau alt tip de peşte care este pe placul tău) şi tai carnea în bucăţi mici.

Topeşti untul într-o cratiţă la foc mediu, adaugi făina şi amesteci continuu până la omogenizare. Diluezi sosul acesta cu vinul alb.

Adaugi muştarul, laptele şi lămâia în cratiţă. Condimentezi cu sare, piper şi zahăr. Adaugi mărarul, pătrunjelul şi ceapa verde. Amesteci bine şi fierbi aproximativ 2-3 minute, apoi iei de pe foc şi laşi cratiţa deoparte.

Adaugi legumele şi carnea de peşte într-o tavă adâncă, apoi condimentezi cu sare şi piper şi o dai la cuptorul încins, în prealabil, aproximativ 20-25 de minute. Serveşti acest peşte gratinat cu legume şi vin alb cât este cald.
