Piept de raţă cu miere, soia şi ghimbir

??????????????????????????????? jpeg

O reţetă ideală cu piept de rata cu miere, soia si ghimbir pentru o masă specială. Se poate servi cu garnitură de legume la cuptor pentru un plus de savoare.

Ingrediente:

2 piepturi de raţă un vârf de cuţit de sare un vârf de cuţit de piper 2 linguri de sos de soia 2 linguri de vin din orez(Sake) o lingură de ghimbir ras 2 linguri de miere o jumătate de cană de supă de pui o lingură de sos de tomate un vârf de cuţit de pudră de chilli o linguriţă de zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 200 de grade Celsius. Se crestează uşor piepturile de raţă, fără însă a ajunge prea adânc în carne. Se asezonează cu sare şi piper. Se încinge ulei într-o cratiţă, pe foc mediu. Se pun piepturile la prăjit, timp de 5 minute, până capătă o culoare maronie. Se transferă recipientul în cuptor, la o temperatură de 70 de grade Celsius. După câteva minute, se scoate acest piept de raţă, se acoperă cu folie şi se pune deoparte. În cratiţă se pune supa de pui, mierea, sosul de soia, sake, ghimbirul ras, sosul de tomate, pudra de chilli şi zeama de lămâie. Se lasă pe foc circa 2 minute, amestecând uşor. Acest piept de raţă se aşează pe un platou şi se presară acest sos peste.

Haloumi la gratar

Haloumi la gratar

Frigarui de pui la gratar

Frigarui de pui la gratar

Chiftele la gratar

Chiftele la gratar

Foto: foodandpassion.blogspot.ro