Plăcintă cu nucă. FOTO

placinta cu nuca jpeg

Ce desert să mai prepari cu resurse minime: ouă, făină, nucă... În lipsă de idei, parcă nu-ţi mai vine să pregăteşti ceva. Am descoperit o reţetă simplă şi gustoasă de plăcintă cu nucă, pentru ca data viitoare să nu mai renunţi!

Ingrediente pentru plăcintă cu nucă

Pentru aluat 300 g făină 50 g zahăr pudră 1 pliculeţ zahăr vanilat ½ pliculeţ praf de copt 2 gălbenuşuri 150 g unt 3 linguri vin alb 1 ou 1 praf de sare

4 ouă

100 g zahăr pudră

1 lămâie

50 g fursecuri de cofetărie sau biscuiţi fragezi

100 g miez de nucă

Mod de preparare pentru plăcintă cu nucă

Ceni făina cu praful de copt. Adaugi sarea, zahărul şi zahărul vanilat, faci o adâncitură în mijloc şi pui gălbenuşurile, untul tăiat bucăţi şi vinul alb. Frămânţi rapid un aluat neted pentru plăcinta cu nucă, îl înveleşti în folie şi-l dai la frigider pentru 30 de minute.

image

Baţi gălbenuşurile spumă cu 50 g de zahăr, iar separat baţi albuşurile spumă tare cu 50 g de zahăr şi zeama de la o jumătate de lămâie. Amesteci albuşurile cu gălbenuşurile.

image

Zdrobeşti fin fursecurile (sau biscuiţii) şi le amesteci cu 80 g de nucă măcinată, coaja rasă şi zeama de la o jumătate de lămâie. Încorporezi totul în amestecul de ouă, amestecând uşor, de jos în sus.

image

Împarţi aluatul în două. Prima parte o întinzi în foaie şi îmbraci cu ea, cu pereţi cu tot, o formă de tartă unsă cu diametrul de 26 cm.

image

Umpli tarta cu amestecul de ouă şi acoperi cu o foaie întinsă din a doua parte de aluat. Lipeşti bine marginile şi înţepi din loc în loc cu furculiţa.

image

Ungi deasupra cu un ou bătut şi presari nuca rămasă măcinată. O introduci în cuptorul preîncălzit la 160° C circa 40-50 de minute. Laşi plăcinta cu nucă să se răcească în formă, o tai bucăţi şi o serveşti.

image

Placinta de post cu nuca si gem

Placinta de post cu nuca si gem

Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Invartita cu nuca si mere

Invartita cu nuca si mere

sursa foto: Profimedia