Prăjitură albiniţa cu foi de zahăr ars
Invitaţii vor fi cu siguranţă impresionaţi şi nerăbdători să guste din prăjitura albiniţa cu foi de zahăr ars.
De ce ai nevoie pentru prăjitura albiniţa cu foi de zahăr ars
Pentru foi
2 gălbenuşuri
250 g zahăr
180 ml lapte
180 ml ulei
1 linguriţă bicarbonat
făină
Pentru cremă
3 gălbenuşuri
500 ml lapte
3 linguri făină
2 linguriţe esenţă de vanilie
150 g unt
100 g zahăr
1 borcan gem
ciocolată
Cum se prepară prăjitura albiniţa cu foi de zahăr ars
Pentru blat, mixezi gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, iar când capătă o consistenţă cremoasă torni uleiul, în fir subţire. Topeşti restul de zahăr, iar când a devenit arămiu, torni uleiul. Adaugi bicarbonatul de sodiu în caramel, amesteci, iar când s-a mai răcorit, îi pui peste gălbenuşuri. Încorporezi făină cât cuprinde, până obţii un aluat care nu se mai prinde de mâini. Îl împarţi în trei părţi egale, din care întinzi trei foi, pe care le coci pe fundul tăvii.
Pentru cremă, freci gălbenuşurile cu zahărul, iar când capătă o consistenţă cremoasă, adaugi 100 ml lapte. Restul de lapte în pui pe foc, iar când s-a încălzit puţin, torni crema de gălbenuşuri. Încorporezi făina şi esenţa de vanilie şi amesteci până se îngroaşă crema, după care o dai deoparte. La final adaugi untul frecat spumă şi dai crema la rece.
Întinzi peste prima foaie un strat de gem, adaugi a doua foaie, jumătate din cantitatea de cremă, ultima foaie şi din nou cremă şi ţii prăjitura la rece peste noapte. O decorezi cu ciocolată rasă, dacă preferi.