Prăjitură cu afine şi cremă de lămâie

Prajitura cu afine si crema de lamaie jpeg

Dacă îţi place să foloseşti lămâie în compoziţia deserturilor tale preferate, atunci trebuie să încerci şi următoarea reţetă. Este foarte simplă şi gustoasă. Umplutura de cremă de lămâie este uşoară şi pufoasă, iar prăjitura va fi gata în doar 20 de minute.

cremă de lămâie

Prăjitură cu afine şi cremă de lămâie – Ingrediente

Pentru blat

2 linguri de zahăr ¼ linguriţă scorţişoară pudră 170 g biscuiţi graham, fărâmiţaţi (să fie ca un pesmet) 6 linguri unt nesărat, topit

Pentru umplutură

170 g cremă de brânză, la temperatura camerei

2 ouă

coaja şi zeama de la 2 lămâi

100 g zahăr

150 g afine proaspete sau congelate

zahăr pudră, pentru ornat

Prăjitură cu afine şi cremă de lămâie – Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la foc potrivit. Ungi o tavă pătrată cu ulei şi o tapetezi cu hârtie de copt. Pentru blatul prăjiturii, amesteci toate ingredientele uscate într-un bol mic şi adaugi apoi untul topit. Amesteci până la omogenizare şi aşezi aluatul în tava pregătită anterior. O dai la cuptorul încins 10-12 minute, o scoţi şi o laşi să se răcească 10 minute.

Pentru umplutură, pui brânza cremoasă, ouăle, zeama şi coaja de lămâie şi zahărul într-un bol mare al unui blender şi mixezi bine până la omogenizare. Foloseşti o spatulă şi torni crema în crusta care s-a răcit.

Pui afinele peste cremă. Fructele se vor scufunda uşor în compoziţie. Dai tava la cuptor 35 de minute sau până vezi că prăjitura este coaptă în centru. Laşi desertul să se răcească complet, apoi îl dai la frigider 3 ore. Scoţi prăjitura cu afine şi cremă de lămâie din tavă, o tai pătrăţele, presari zahărul pudră şi o serveşti.

Sursa + foto: www.garnishwithlemon.com

Minitarte cu bezea şi cremă de lămâie

Minitarte cu bezea şi cremă de lămâie

Prăjitură cu căpşuni şi cremă de lămâie

Prăjitură cu căpşuni şi cremă de lămâie

Cremă de lămâie

Cremă de lămâie

Ruladă cu cremă de lămâie

Ruladă cu cremă de lămâie

Prăjitură cu cremă de lămâie

Prăjitură cu cremă de lămâie