Prăjitură cu cacao şi glazură de nucă

prajitura cacao jpeg

Un desert simplu, prăjitura cu cacao şi glazură de nucă este un deliciu uşor de preparat, atunci când ai poftă de ceva dulce.

Ingrediente 200 g zahăr 150 g făină integrală ½ linguriţă bicarbonat de sodiu ½ linguriţă scorţişoară 100 ml apă 55 g unt 60 ml ulei 2 linguri pudră de cacao 60 ml lapte degresat 1 ou ½ linguriţă esenţă de vanilie

100 g unt

2 linguri pudră de cacao

3 linguri lapte degresat

250 g zahăr pudră

½ linguriţă vanilie

70 g nucă mărunţită

Mod de preparare – Prăjitură cu cacao şi glazură de nucă

Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Într-un bol, amesteci zahărul, făina, bicarbonatul de sodiu şi scorţişoara. Într-un vas, combini apa, untul, uleiul şi pudra de cacao. Dai pe foc până dă în clocot, amestecând continuu. Încorporezi în ingredientele uscate, până la omogenizare. Baţi ouăle cu laptele şi vanilia. Combini bine cu aluatul de cacao. Torni într-o tigaie, unsă cu ulei. Dai la cuptor 20-25 de minute sau până ce trece testul cu scobitoarea.

Pentru glazură, amesteci într-un vas untul, pudra de cacao şi laptele. Laşi să dea în clocot uşor, amestecând continuu. Iei de pe foc şi încorporezi zahărul pudră, vanilia şi nuca. Torni uniform peste prăjitură. Serveşti după ce s-a răcit complet.

Sursa https://livelytable.com