Prăjitură cu cafea şi budincă de vanilie

Nu mai da buzna în cofetării şi pregăteşte chiar la tine în bucătărie o gustoasă prăjitură cu cafea şi budincă de vanilie.
Ingrediente pentru prăjitură cu cafea şi budincă de vanilie
Pentru blat 320 g unt 280 g zahăr pudră 8 ouă 250 g amidon 250 g făină 1 pliculeţ praf de copt 80 ml lapte 1 lingură cafea instant 2 linguri cacao
700 ml lapte
150 g zahăr pudră
100 ml cafea tare
2 plicuri budincă de vanilie
300 g unt
200 g ciocolată de menaj
floricele din marţipan
Mod de preparare pentru prăjitură cu cafea şi budincă de vanilie
Pentru blat, se mixează untul moale cu zahărul. Se adaugă treptat gălbenuşurile, amidonul şi, la final, albuşurile bătute spumă tare. Se adaugă făina cernută cu praful de copt, jumătate din lapte şi cafeaua instant, amestecând uşor, de jos în sus.
Se împarte aluatul în două, se adaugă într-o parte laptele rămas şi cacaua. Se întinde aluatul cu cacao într-o tavă unsă şi tapetată şi deasupra se întinde cel rămas. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180° C pentru 40-45 de minute.
Se amestecă laptele cu zahărul, cafeaua şi praful de budincă. Se pun pe foc şi se lasă până se îngroaşă. Se dă să se răcească, dar se amestecă constant, după care se încorporează untul moale. Se întinde ¾ din cremă pe blatul rece şi se dă la frigider ca să se întărească. Se glazurează prăjitura cu ciocolată de menaj topită şi se formează cu o furculiţă „valuri” pe toată suprafaţa. Se lasă să se întărească şi se taie porţii. Prăjitura cu cafea şi budincă de vanilie se decorează cu crema oprită şi cu floricele de marţipan.