Prăjitură cu ciocolată şi cremă de vanilie

Aroma vaniliei şi ciocolata ne amintesc mereu de dulciurile copilăriei... Şi oare cine nu-şi doreşte să mai fie copil? Bucură-te, aşadar, de această reţetă de prăjitură de ciocolată şi cremă de vanilie.
Prăjitură cu ciocolată şi cremă de vanilie - Ingrediente:
Pentru blat 250 g unt 250 g ciocolată amăruie 200 g zahăr 6 ouă 4 linguri făină 2 linguri amidon
500 ml lapte
½ baton de vanilie
4 ouă
175 g zahăr
80 g făină
150 g ciocolată neagră
200 ml lapte
2 linguri zahăr
1 lingură coniac
Prăjitură cu ciocolată şi cremă de vanilie - Mod de preparare:
Amesteci ciocolata ruptă bucăţele, untul şi zahărul. Le topeşti pe aburi şi laşi compoziţia să se răcească. Adaugi, pe rând, gălbenuşurile, făina, amidonul, amestecând bine, iar la sfârşit pui albuşurile bătute spumă. Torni compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată cu făină şi coci 30 de minute. Pentru cremă, amesteci ouăle cu zahărul, făina şi batonul de vanilie. Subţiezi compoziţia cu laptele fierbinte turnat în fir subţire şi laşi să fiarbă, la foc mic, amestecând continuu cu o lingură de lemn, până se îngroaşă. Tai blatul în trei felii orizontale, întinzi crema de vanilie între ele şi asamblezi prăjitura. Separat, fierbi în bain-marie laptele, zahărul şi ciocolata până se îngroaşă puţin. O dai deoparte de pe foc, adaugi coniacul, amesteci şi torni glazura caldă peste prăjitura cu ciocolată şi cremă de vanilie.