Prăjitură cu gem de mere şi nuci

prajitura gem de mere nuci jpeg

Dacă vrei să cumperi nuci pentru a preparar această prăjitură cu gem de mere şi nuci te sfătuim să le cumperi de la piaţă sau de undeva unde le poţi gusta. Nucile preambalate pot fi adeasea vechi, râncede sau amărui.

Prăjitură cu gem de mere şi nuci - Ingrediente

500 g făină 25 g drojdie proaspătă 250 ml apă 150 g zahăr pudră 1 linguriţă scorţişoară 1 linguriţă ghimbir 1 vârf de cuţit de sare

500 g gem de mere

200 g nuci mărunţite

Prăjitură cu gem de mere şi nuci - Mod de preparare

Dizolvi drojdia în apă călduţă, adaugi 2 linguri cu făină şi amesteci, apoi laşi deoparte, la loc cald, până îşi dublează volumul. Ulterior, torni maiaua obţinută peste făină, adaugi sarea, zahărul pudră, scorţişoara, ghimbirul şi frămânţi. Dacă aluatul se frământă greu şi nu este consistent, mai adaugi un pic de apă caldă. Acoperi aluatul, îl pui la loc cald şi-l laşi să-şi dubleze volumul. Întinzi aluatul pe o masă tapetată cu făină, jumătate din el îl ungi cu gemul de mere amestecat cu nucile mărunţite şi-l acoperi cu cealaltă parte. Pui prăjitura cu gem de mere şi nuci într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi o dai la cuptorul preîncălzit 45-50 de minute, până se rumeneşte.