Prăjitură cu mandarine şi cremă de brânză

prajitura mandarine crema branza jpeg

Am preparat această prăjitură cu mandarine şi cremă de brânză şi ne-am gândit la voi pentru a vă împărtăşi reţeta.

Ingrediente pentru prăjitură cu mandarine şi cremă de brânză

6 ouă 6 linguri zahăr 2 linguriţe esenţă de portocale 6 linguri făină 1 praf de sare 1 pliculeţ praf de copt

6 mandarine

150 g zahăr

250 ml apă

300 g cremă de brânză

150 g zahăr pudră

coaja de la două mandarine

200 ml frişcă lichidă

2 linguriţe esenţă de portocale

felii de mandarine

frişcă

Mod de preparare pentru prăjitură cu mandarine şi cremă de brânză

Pentru compot, se curăţă mandarinele, se desfac felii şi se scot sâmburii. Se fierbe apa cu zahărul până se leagă puţin siropul, se adaugă mandarinele şi se lasă să fiarbă 2-3 minute.

Se scot cu o strecurătoare şi se fierbe siropul în continuare până scade la jumătate şi se îngroaşă.

Pentru blat, se bat ouăle cu zahărul, esenţa de portocale şi un praf de sare până îşi dublează volumul. Se încorporează făina cernută cu praful de copt, amestecând uşor. Se toarnă

compoziţia într-o tavă medie unsă şi tapetată şi se coace în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, circa 30 de minute. Se lasă să se răcească şi se taie în două, pe orizontală.

Pentru cremă, se freacă crema de brânză cu zahărul şi esenţa de portocale. Se adaugă mandarinele fierte şi mixate, coaja rasă de mandarine şi se omogenizează.

Se adaugă frişca lichidă bătută bine şi se mixează câteva minute. Se aşază pe primul blat ¾ din crema de brânză, se acoperă cu al doilea blat, se întinde restul de cremă, iar deasupra se toarnă siropul îngroşat. Se lasă la rece minimum opt ore. Se porţionează, se decorează cu felii de mandarine şi cu frişcă. Ai obţinut cea mai bună prăjitură cu mandarine şi cremă de brânză!