Prăjitură cu morcovi şi migdale

Vrei să te bucuri de o combinaţie atrăgătoare de morcovi şi migdale într-o singură prăjitură? Aceasta este reţeta de care ai nevoie.
Ingrediente (1 tavă)
3 morcovi 150 g migdale 4 ouă 125 g unt coaja rasă de la 1 portocală 1 linguriţă praf de copt 300 g făină 2 linguri miere 150 g smântână
300 g zahăr pudră
suc de portocale
Mod de preparare
În robotul de bucătărie zdrobeşti morcovii, curăţaţi în prealabil, cu migdalele. Separat, baţi untul cu mierea, apoi adaugi ouăle şi smântâna. Amesteci făina cu praful de copt, după care le încorporezi în compoziţia de unt. În aluatul obţinut adaugi morcovii cu migdalele şi coaja rasă de portocală. Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi o dai la cuptor o oră, până trece testul scobitorii.
Pentru glazură, peste zahărul pudră torni treptat suc de portocale şi amesteci continuu până obţii o compoziţie cremoasă. Când prăjitura s-a răcit, o acoperi cu glazură şi o dai la frigider o oră.