Prăjitură cu orez şi portocale

prajitura cu orez si portocale jpeg

Dacă te-ai săturat de prăjiturile clasice, cu făină şi ciocolată, iată o reţetă excelentă, în care orezul este de bază. Foarte sănătos şi săţios, orezul nu se foloseşte numai în pilafuri sau ciorbe, ci poţi face adevărate delicii la desert cu el. Alături de aroma de portocale, vei crede că guşti dintr-o prăjitură foarte exotică şi gustoasă, aşa că merită să prepari această prăjitură cu orez şi portocale.

Ingrediente  Prăjitură cu orez şi portocale:

  • 1,5 litri de lapte
  • 1 baton de vanilie sau 1 esenţă
  • Coaja de la o lămâie
  • 200 de grame de zahăr
  • 300 de grame de orez
  • 5 ouă mari
  • 2 linguri de coajă de portocală rasă
  • 100 de grame de stafide
  • 100 de grame de unt
  • 2 portocale
  • Zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare Prăjitură cu orez şi portocale:

Pentru această prăjitură deosebită ai nevoie de o tavă rotundă cu pereţi detaşabili, care se unge cu unt şi se tapetează cu hârtie de copt.

Laptele, vanilia, zahărul şi coaja de lămâie se pun într-un vas termorezistent şi se lasă pe foc până încep să fiarbă. Vasul trebuie să fie foarte încăpător, căci aici va fierbe şi orezul, care are nevoie de spaţiu. Când începe să fiarbă laptele, se adaugă orezul şi se lasă la foc potrivit să fiarbă timp de 25 de minute maxim. Compoziţia trebuie să aibă o consistenţă cremoasă, laptele trebuie să fie absorbit, iar orezul fiert al dente. Se dă deoparte, se adaugă untul, se amestecă bine şi se lasă la răcit.

În timpul în care se răceşte, trebuie amestecat mereu, altfel orezul va prinde crustă. Când s-a răcit, se adaugă coaja de portocală rasă şi sucul de la jumătate de portocală. Apoi, se taie o portocală întreagă în bucăţi mai mici şi se pune peste orez. Stafidele rehidratate în apă se adaugă şi ele şi se amestecă cu grijă.

Apoi, se separă gălbenuşurile de albuşuri, iar gălbenuşurile se adaugă treptat în compoziţia cu orez. Albuşurile se bat spumă, care se încorporează treptat peste toate. Când sunt omogenizate, se toarnă peste vasul de copt şi se lasă la cuptor cca o oră, la foc mic. Când este gata, se scoate de la cuptor, se lasă la răcit şi se serveşte pudrată cu zahăr. Poftă bună!



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg